Pixel
Gaming

Microsoft genopliver 15 år gammel klassiker

Microsoft har genoplivet det 15 år gamle gamerhit Intellimouse med ny teknologi.

Microsofts Intellimouse burde egentlig aldrig være blevet et gaming-hit. Den var simpel, billig og havde konservativt design – i modsætning til mus fra Raser og Alienware, der helst skal ligne et kinesisk lysshow og i øvrigt koster en jetjager. Men Intellimouse blev et hit. Et stort hit. Takket være god ergonomi, responsivt knapper og kvaliteten af den optiske sensor.

Den sidste inkarnation af Intellimouse blev så dagens lys i 2003 – for femten år siden – lang tid før iPhone og Android og dengang Internet stadig var en halvsløv affære. Men nu har firmaet genoplivet musen under navnet Classic Intellimouse, med ny teknologi, men med samme gode ergonomi – og stadig med et kabel.

Den originale Intellimouse 3.0 fra 2003.

Opdateret teknologi

Microsoft er gået langt for at genskabe følelsen fra originalen. De to primære knapper (venstre- og højreklik) er såkaldte Omron-knapper, præcis som på originalen fra 2003. Netop knappernes kvalitet gjorde musen populær blandt gamere. Til gengæld er scroll-hjulet og de to sideknapper skiftet ud med såkaldte Kailh-knapper, der ifølge Microsoft er markant bedre end dem, der sad på originalen.

Intellimouse anno 2018.

Den optiske sensor er naturligvis også opdateret til nutidig teknologi, og skulle give fuldstændig flydende tracking, med en DPI på op til 3.200.

Designet er der til gengæld ikke pillet ved. Bortset fra farven, der nu er en stilfuld midnight-black. Selv kablet er bibeholdt i disse ellers så trådløse tider; men som gamere ved, så tæller ethvert millisekund – og her kan trådløs bare ikke hamle op med kabel. Prisen er også holdt nede; den nye mus kan findes på nettet til lidt over to hundrede kroner.