×
GadgetsTophistorie

Microsoft lancerer bærbar til under 2.000

Den er lavet til skolebørn, kører Windows 11 LE og skal konkurrere mod Chromebook og koster et godt stykke under 2.000 kroner.

Googles Chromebook-maskiner får nu skarpt konkurrence fra Microsoft. Sidstnævnte lancerer nemlig en yderst billig bærbar computer til 249 dollars – omkring 1.600 danske kroner. Maskinen er rettet mod skolebørn, der hellere vil have Windows end Chromebook, fortæller Engadget.

Maskinen hedder Surface Laptop SE og er blot den første i rækken af maskiner, der er udrustet med Windows 11 LE og har skoleelever som primær målgruppe. Maskiner som vil blive produceret af velkendte producenter som HP, Acer, Asus og Dell.

Surface Laptop SE har et design, der ligger i tråd med de øvrige Surface-produkter. Skærmen er en 11,6 tommer stor LCD TFT-skærm med en opløsning på 1.366 x 768 pixels. Maskinen får regnekraft fra en dual-core Celeron-chip (enten N4020 eller 4120) og har enten 4 eller 8 gigabyte RAM. Det er altså ikke just nogen arbejdshest.

Lagerpladsen bliver på enten 64 eller 128 gigabyte alt efter hvilken variant, man vælger, fortæller Engadget.

Surface Laptop SE har arvet både tastatur og trackpad fra Surface Laptop Go. Den har også et 720p webkamera og af tilslutninger har den både USB-C, USB-A og et 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner. Den vejer omkring 1,1 kilo og vil have en batterilevetid på op til 16 timer ved “normalt brug”.

Surface Laptop SE.

Styresystemet, Windows 11 LE, er en stærkt neddroslet udgave af det nye Windows 11, der udkom i oktober måned. Maskinen vil også bleve leveret med Microsofts skybaserede kontorpakke Office 365.

Det helt store spørgsmål er dog, om Surface Laptop SE overhovedet kommer til Danmark. Microsoft har tidligere holdt spændende Surface-produkter væk fra danske pilfingre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.