TeknologiTophistorie

Næsten ingen bruger Windows 11

Med et år på bagen er Windows 11 fortsat lillebror til Windows 10. Bare 15 procent af Windows-brugerne har opgraderet.

Windows 11 er gratis og har været ude i det fri i et år. Alligevel er der ikke mange, der bruger styresystemet, fortæller Tek.no, med udgangspunkt i tal fra Statcounter. Bare 15,4 procent af Windows-brugerne globalt har valgt at opgradere til den seneste version.

Forgængeren Windows 10 benyttes fortsat af mere end 71 procent af brugerne. Overraskende er det også, at Windows 7 fortsat benyttes af knapt 10 procent af brugerne. Det er et styresystem, der ikke længere understøttes af Microsoft.

En af årsagerne til den sløve opbakning til Windows 11 kan være de forholdsvis strenge tekniske krav til maskinerne. Ikke mindst må maskinen have sin egen “sikkerhedsprocessor” kaldet TPM2. Men maskinen skal også understøtte processorer fra Intels 8. generation Core-serie eller AMDs anden generation Ryzen-serie.

Det udelukker i sagens natur en del ældre maskiner.

Udbredelse af de forskellige Windows-udgaver herhjemme kilde: Statcounter.

Herhjemme ser tallene lidt bedre ud for Microsoft. Windows 11 bruges på 24 procent af Windows-maskinerne. Men Windows 10 er også fortsat populær i Danmark, hvor hele 73,4 procent af brugerne har valgt at blive. De øvrige Windows-versioner har hver færre en en procent.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.