×
TeknologiTophistorie

Minister vil forbyde deepfake videoer i Danmark

Falske videoer af Mette Fredriksen har fået kulturmisteren til at undersøge muligheden for helt at forbyde deepfake videoer i Danmark.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har sat sit embedsværk til at undersøge, om man helt kan forbyde deepfake videoer i Danmark. Årsagen er en video hvori statsminister Mette Frederiksen afskaffer pinsen, påsken og sågar julen. Det skriver Jyllands-Posten.

Videoen er skabt af Dansk Folkeparti med hjælp fra kunstig intelligens og er, naturligvis, helt udenfor virkelighed.

Tidligere har også Liberal Alliance konstrueret deepfake videoer med falske udgaver af Mette Frederiksen, forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).

Den slags videoer kan være en trussel, mener kulturministeren. Derfor mener han, at det skal det være ulovligt at “stjæle folks stemme, identitet og personlighed for at skabe deepfake videoer ved hjælp af kunstig intelligens,” skriver avisen.

– Det underminerer den demokratiske samtale og holdbarheden af vores demokrati, siger Jakob Engel-Schmidt til avisen.

Hos Dansk Folkeparti, der står bag videoen der startede det hele, er man uenig. Partiets digitaliseringsordfører Peter Kofod mener at et forbud er for voldsom.

– Jeg synes ikke, at man skal vedtage et generelt forbud. Det ville være alt for bredt og afholde partier, organisationer eller erhverv fra at tage del i en digital udvikling, som er ret væsentlig at være en del af, siger Peter Kofod til TV 2.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.