×
ElbilerTophistorie

Mobilize Duo er en topersoners elbil til byen

Renaults nye brand Mobilize har på Paris Motorshow præsenteret Duo, der er en topersoners elbil, skabt til deleordninger i byen.

Mobilize Duo er den åndelige efterfølger til RenaultTwizy, der blev præsenteret tilbage i 2012. Som den, så har Duo plads til to personer, som sidder bag hinanden i den 1,3 meter lange “bil”. De to passagerer kan komme afsted med 80 km/t, mens der også vil lanceres en version med tophastighed på 45 km/t.

Rækkevidden er på 125 kilometer, så der skulle være grobund for at komme godt rundt i byen, hvor de fleste nok vil foretrække at køre rundt i Mobilize Duo.

Batteriet er fra RenaultTwizy vokset fra 6,7 kWt til 10,4 kWt. Det er dog langt fra den største ændring. Twizy var en åben konstruktion, mens man i Duo nu er placeret i tørvejr. Der er varme i sæder, rat og forrude, så selv en kold vinterdag skulle turen være behagelig. Instrumenteringen er blevet fuldstændig digital og det samme er nøglen i form af et key-less-system.

Sikkerheden udgøres af en airbag i rattet, mens der er bremseskiver på alle fire hjul. Mobilize præsenterer Duo som væsentligt mere sikker end eksempelvis scooter, motorcykler og elløbehjul, som formentlig er de typer køretøjer der skal stjæles kunder fra.

Forgængeren RenaultTwizy, som nu erstattes af Duo

Prisen på Mobilize Duo er endnu ukendt. Sikkert er det dog, at den ikke kommer til salg på traditionel vis. Det primære marked er delebilsordninger, men det bliver dog muligt at abonnere på den som privatkunde. Duo udkommer i 2023.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.