×
ElbilerTophistorie

Renault åbner 200 lynladestationer i Europa

Renault-ejede Moblize vil åbne sit eget ladenetværk og har planlagt 200 lynladestationer, der vil være åbne for alle.

Gennem datterselskabet Mobilize vil Renault oprette et åbent ladenetværk på tværs af Europa. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse. Der er planlagt 200 lynladestationer, der hver vil tilbyde en lounge, hvor man kan slappe af under opladningen. Ikke ulig Audi Charging Hub, som vi besøgte i foråret.

Hver ladestation vil desuden være udrustet med seks ladepunkter, der vil kunne levere op til 400 kW DC.

Hjemlandet Frankrig bliver begunstiget med 90 af de nye lynladestationer. Det svarer ifølge Mobilize til, at der er en lynladestation for hver 150 kilometer på de væsentligste franske motorveje.

Der nævnes ikke præcis hvor de øvrige ladestationer skal placeres, men målet er, at elbilsejere skal kunne “rejse fra Hamborg til Sevilla med fuldstændig ro i sindet”. Det kunne tyde på, at Danmark ikke indgår i de indledende planer.

lynladestationer
Hver ladestation vil have en lounge som kan benyttes mens man lader bilen op.

De nye lynladestationer vil være åbne for elbilsmærker. Kunder vil kunne benytte et hvileområde, hvor de kan nyde en kop kaffe eller snack, bruge Wi-Fi-forbindelsen, oplade deres telefon eller bærbare computer eller endda spille et videospil, før de fortsætter deres rejse.

Lige som Audi Charging Hub, der er baseret på store batterier, vil Mobilize mindske belastningen på elnettet ved at bygge store energilagre i forbindelse med ladestationerne. Nogle steder kan solceller også være aktuelle.

De første 200 ladestationer vil stå klar til brug i midten af 2024, oplyses det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.