×
Gadgets

Nedturen fortsætter for Apple

Apple præsenterede sent i aftes dansk tid sit seneste kvartalsregnskab, der for anden gang i træk viste svind i både salg og indtægter. Men Apple skovler stadig penge ind og beholder trygt sin plads blandt de mest værdifulde selskaber i verden.

iPhone er stadig Apples guldgås, idet telefonen står for to tredjedele af firmaets omsætning. Derfor mærkes det også ekstra hårdt, når det globale smartphonemarked er ved at være mættet, samtidig med at det kinesiske marked – som Apple satsede stort på – ikke lever op til forventningerne.

Det er andet kvartal i træk, at der blev solgt færre iPhones sammenlignet med samme kvartal sidste år. Apples seneste virkelige salgssucces var med iPhone 6 og iPhone 6 Plus for snart to år siden – men med en iPhone 7 i kikkerten i september kan næste regnskabstal stadig nå at se markant pænere ud.

iPhone-salg 2007-2016 (i millioner enheder)

Mens iPhone trak ned i det samlede regnskab var der to lyspunkter. For første gang i ti kvartaler steg indtjeningen på iPads i forhold til samme periode sidste år, hvilket primært skyldes iPad Pro-modellerne. Og så er indtægterne i “services”-divisionen, der bl.a. dækker over App Store og Apple Music, steget med små 20 procent til seks milliarder dollars.

I det hele taget virker services til at være et indsatsområde for Apple. I maj måned investerede Apple 1 milliard dollars i den kinesiske Uber-pendant Didi Chuxing.

– Det var en usædvanlig investering, men vi tror at det vil lære os en masse nyt om det kinesiske marked, forklarede Tim Cook under præsentationen af regnskaberne.

Viden der nok også kan bruges, hvis Apple som rygtet arbejder på at gøre biler til sin næste store forretning.

Apple omsatte i sit tredje kvartal, der dækker månederne april til juni, for 42,3 milliarder dollars og havde et overskud på 7,8 milliarder dollars. Trods svimlende tal er det et fald på 27 procent i forhold til samme kvartal sidste år, hvor Apples overskud var på 10,6 milliarder dollars.

Det forventes at Apple præsenterer en ny iPhone i slutningen af august eller starten af september.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.