×
NetflixTophistorie

Netflix får Rumlig Lyd til AirPods

Nu bliver det sjovere at se Netflix, hvis man ejer et sæt Apple AirPods. Rumlig Lyd rulles ud på tjenesten i løbet af den kommende tid.

I den kommende tid bliver det endnu mere opslugende at se Netflix på Apples enheder. Streamingtjenesten har bekræftet over for websitet 9to5Mac, at den vil understøtte Rumlig Lyd (Spatial Audio) på iPhone og iPad. Det betyder godt sagt, at du får surround sound og Dolby Atmos i hovedtelefonerne.

Rumlig Lyd vises på enheder, der kører på iOS 14 eller nyere. Brugere med iOS 15 betaen får desuden mulighed for at afprøve den nye Spatialize Stereo-funktion, der virker sammen med stereolyd og ikke bare surround. Det vil ikke give den samme følelse af at være omsluttet af lyd, men får nærmere lyden til at være positioneret foran dig, som kom den fra et sæt højttalere.

Sammenlignet med andre former for såkaldt binaural audio, har Apples Rumlig Lyd den fordel, at den kan spore dine hovedbevægelser ved hjælp af accelerometrene i AirPods-hovedtelefonerne. Dermed kan lyden hæves og sænkes i hver hovedtelefon alt efter hvordan hovedet drejes – og det vil altid lyde som om lyden kommer direkte forfra, fra et fast punkt i rummet.

Hvad gør jeg?

Det er ret simpelt. Du skal såmænd bare aktivere Rumlig Lyd i kontrolcenteret. Åben for kontrolcenteret og hold fingeren på volumen-knappen indtil du får mulighed for at aktivere funktionen. Alternativt kan det gøres via Bluetooth-indstillingerne.

  • Gå til Indstillinger og vælg Bluetooth.
  • Find dine AirPods Pro eller Max på listen.
  • Tryk på Info-knappen.
  • Aktiver Rumlig Lyd.

Du kan også læse vores guide til Rumlig Lyd lige her.

Netflix er allerede gået i gang med at rulle funktionen ud, men det gøres løbende, så det er ikke alle, der har fået muligheden endnu. Her på redaktionen er den kommet. Under visning af The Irishman får vi følgende skærmbillede:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.