×
TeknologiTophistorie

[OPDATERET] Apple Music med Dolby Atmos bliver tilgængelig i dag

Apple fortæller, at Apple Music med Rumlig Lyd via Dolby Atmos bliver tilgængeligt allerede i dag.

Apple fortalte under sin WWDC-keynote, at Apple Music Rumlig Lyd via Dolby Atmos bliver tilgængelig for alle brugere senere i dag. Det er uvist om lossless lanceres ved samme lejlighed, men det vil give mening. Apple har dog valgt at fokusere på Rumlig Lyd (Spatial Audio) – måske fordi der har været voldsom forvirring om, hvilke af Apples hovedtelefoner, der kan afspille lossless (ingen af dem).

Rumlig Lyd kan til gengæld nydes på både AirPods, AirPods Pro og AirPods Max, eller alle Apple-hovedtelefoner med en H1 eller W1-chip. Selv om Apple kalder det Rumlig Lyd er det i virkeligheden et Dolby Atmos-mix og det siges at Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves og adskillige andre er klar med materiale, når der åbnes for sluserne.

Da lossless og Rumlig Lyd blev lovet i maj måned, lovede Apple at der ville være 20 millioner klar til lanceringen, men at samtlige 75 millioner numre ville blive tilgængelig i lossless med tiden.

Kvaliteten på Apple Music Losless starter ved 16-bit/44,1kHz, hvilket svarer til CD-kvalitet, og går op til 24-bit/48kHz. Til de virkelig audiofile kommer der også en Hi-Res Lossless, der går helt op til 24-bit/192kHz. Men, denne høje kvalitet kan ikke afspilles på Apples egne enheder. Den kan slet ikke afspilles trådløst via eksempelvis Bluetooth, da båndbredden simpelthen ikke er stor nok.

Vi har tidligere lavet en oversigt over, hvordan du lytter til Apple Music Lossless og hvilke enheder, du har brug – læs den her.

OPDATERING 08.06.2021:

Apple Music Lossless og Rumlig Lyd (Dolby Atmos) er nu live for abonnenter på Apple Music.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.