×
GadgetsStreaming

Netflix har spærret for VPN-tjenester

Så er det desværre slut med at trawle gennem den amerikanske udgave af Netflix, hvis man bor i Danmark. Det lader til, at Netflix har haft held til at blokere for alle VPN-tjenester og såkaldte unblockers, så det ikke længere er nemt at skifte mellem de forskellige Netflix-tjenester. Allerede tidligere på året advarede Netflix om, at det var vejen, man ville gå.

Forsøger man at tilgå Netflix gennem en VPN, vil man blive mødt med en fejlkode (M7111-1331-5059) og en besked om at slå VPN fra, hvis man vil ind i Netflix.

Tiltaget har naturligvis skabt ramaskrig. Blandt andet på Reddit, hvor flere brugere truer med at opsige Netflix-abonnementet. Netflix løsning har også en uheldig sideeffekt: Det er ikke alle VPN-tjenester der bruges til at skifte mellem lande – langt størstedelen bruges som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, når man surfer på nettet. Det lader til at Netflix ikke skelner mellem disse to brugstyper af VPN-forbindelser – og tjenesten udelukker derfor masser af legitime brugere.

Netflix officielle politik har altid været imod VPN-forbindelser og unblockere, men tjenesten har aldrig tidligere gjort noget ved problemet. Det siges, at det aktuelle tiltag er foretaget med pres fra film- og tv-branchen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.