fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Netgears Orbi-mesh skifter form

Netgear har barslet med et nyt Orbi sæt der retter sig mod dem, der vil udforske mesh-netværk uden at tømme kassekreditten.

Netgear har lanceret sin seneste Orbi mesh-løsning. Orbi RBK13 eller -14 er pakker med to eller tre enheder, der kan dække op til 300 kvadratmeter. Enhederne har også et helt nyt firkantet design – og en forholdsvis lav prislap på 1.790 kroner.

Netgear har droppet det vanlige ovale Orbi-design til fordel for et firkantet ditto. Firmaet skriver selv i sin pressemeddelelse om designet: ” subtilt, enkelt og moderne design og kan derfor stå fremme på hylder eller kommoder uden at stjæle opmærksomhed fra resten af din indretning og vil passe perfekt ind i de fleste skandinaviske hjem”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sættene består af en central router og en eller to satelitter. Alle enhederne er relativt små, hvilket til gengæld betyder, at de ikke er lige så muskuløse som Orbi Wi-Fi 6 mesh-netværket, der også er væsentlig dyrere. Netgear fortæller, at denne løsning kan opnå internethastigheder på op imod 1.2 Gbps. 

At routerne retter sig mod de mindre teknisk kyndige understreges også af, at de har indbygget Netgear Armor-cybersikkerhed. Armor indeholder blandt andet beskyttelse i form af anti-virus, anti-malware og databeskyttelse for et ubegrænset antal enheder på netværket.

Enhederne har også indbygget forældrekontrol. Det er muligt at oprette individuelle profiler til alle familiemedlemmer og opsætte filtre til at beskytte børn fra eksempelvis grafisk indhold helt ned på hver enkelt app eller hjemmeside.

Netgear Orbi
Orbi-routeren forfra og bagfra.

Selve routeren har to Ethernet-stik, hvoraf det ene skal bruges til den indgående internetforbindelse, så har du mange IoT-enheder der kræver kablet forbindelse, kan du ryge i problemer. Til gengæld er prisen i den lavere ende; en pakke med router og satellit kan købes for 1.790 kroner, mens den større pakke med router og to satellitter koster 2.190 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button