×
TeknologiTophistorie

NFC-chippen i iPhone kan åbnes vidt op til maj

Det forventes, at udviklere får adgang til både NFC-chippen og FaceTime ansigtsgenkendelse i næste måned.

To års stridigheder kan blive lagt i graven i maj måned, hvis EU vælge at godkende Apples forslag til åbning af NFC-chippen i iPhone. Det vil give tredjepart mulighed for at lave betalingsløsninger, der er lige så smidige som Apple Pay.

EU meldte allerede i januar ud, at Apples spærring af NFC-chippen er i strid med konkurrencereglerne og skal ophøre. Nu kommer Apple altså med et bud på en løsning.

Apples forslag vil også give udviklere adgang til Face ID til brugergodkendelse og lade iPhone-brugere indstille tredjepartsapps som deres standardbetalingsmulighed, rapporterer Reuters.

Kommissionen forventes angiveligt at acceptere Apples forslag i maj, men den har bedt Apple om at foretage nogle ændringer først. Hvis forslaget bliver godkendt, vil det gælde i ti år.

EU har tidligere haft held til at tvinge Apple til at skifte Lightning-stikket ud med USB-C. EU har også været medvirkende til at app-udviklere ikke længere behøver at opkræve abonnement på deres tjenester gennem App Store, men kan benytte egen betalingsløsning, ligesom EU’s Digital Markets Act har fået Apple til at åbne iPhones for alternative App Stores.

En af de virksomheder, der ser frem til at få adgang til NFC-chippen i iPhone er Vipps Mobilepay. Efter EU’s krav om åbning af chippen i januar sagde Rune Garborg, CEO Vipps MobilePay:

– Dette er en fantastisk nyhed for os og alle brugere af digitale betalinger. Vi har kæmpet denne kamp i lang tid, og i dag bifalder vi EU’s konsekvente arbejde for at sikre åben og fri konkurrence. Den bedste løsning bør vinde markedet.

Ligesom andre mobile betalingsløsninger er Mobilepay presset af den succes som Apple Pay har opnået.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.