ElbilerTophistorie

Nissan Micra bliver helt elektrisk

Den lille, billige Nissan Micra efterfølges af en fuldstændig elektrisk model, der skal bygges af Renault.

Det lader til, at der – langt om længe – kommer lidt flere elbiler i det billigere segment, at vælge mellem. I hvert fald meddeler Nissan nu, at efterfølgeren til den subkompakte Nissan Micra skal være en elbil. Modellen er designet af Nissan, men skal bygges i Europa. Nemlig på Renault ElectriCity fabrikken i Frankrig.

Modellen kommer dog næppe til at hedde Nissan Micra. Under præsentationen fortalte Nissan, at bilens navn vil blive afsløret “i nær fremtid”.

Efterfølgeren til Micra skal baseres på CMF-B-EV-platformen, der er udviklet sammen med Renault og Mitsubishi. Det er samme platform som den kommende Renault 5 og de to bygges da også på den samme fabrik. Modellen får også Google Automotive som styresystem.

CMF-B-EV-udgaven er, så vidt det kan tydes, en mindre udgave af CMF-EV platformen, som de større Renault Megane E-Tech og Nissan Ariya bygges på.

Nissan har lanceret en teaservideo (se den herunder), der viser Micra-afløserens design. Den har store, runde LED-kørelys med tre vandrette forlygter i midten. Yderligere lodrette LED-lys er placeret på hver side af kofangeren og der er et oplyst Nissan-logo mellem forlygterne. Det er et modigt design og det er da nok også “bare” en konceptmodel, hvorfor den endelige udgave nok bliver en kende mere konservativ.

I videoen er der også et smugkig på Renault 5’eren.

Nissan vil ikke dele flere informationer om Micra-afløseren endnu. Tekniske detaljer og lanceringstidspunkt vil blive annonceret senere. Ifølge rygterne planlægger Nissan at sende bilen på markedet i 2024.

Ud over Micra-afløseren har Nissan den forsinkede Ariya på bedding, ligesom de planlægger en kompakt crossover-coupe, der skal efterfølge Leaf i 2025. Se en video med vores første indtryk af Nissan Ariya her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.