ElbilerTophistorie

Nissan Ariya – her er det første kig på den kommende elbil

Nissan Ariya er et lidt forsinket bud på en elbil fra japanerne - der først kommer i 2022

Nissan var faktisk nogen af de første, der fik rigtig succes med deres Leaf, som de lancerede allerede tilbage i 2010. I 2018 fik den så en grundig opdatering, og senest i 2020 fik den også en overhaling – du kan se vores anmeldelse her. Men nu er tiden endelig kommet til, at Nissan er klar til at lancere den næste “ægte” elbil… Eller rettere, tiden er faktisk ikke kommet overhovedet, for Nissan Ariya som den hedder, kommer faktisk først til næste år. Og problemet for Nissan er så, at de pludselig er langt bagefter mange af konkurrenterne. Til gengæld har bilen en rækkevidde på op til 500km og – rigtigt vigtigt for mange brugere – så har den anhængertræk.

Nissan Ariya er lækker – men dyr

I vores første indtryk, som du kan se i videoen herunder, må vi konkludere, at bilen er superlækker. Men ved samme event fik vi desværre også prisen – og den kommer til at lægge på ca. samme niveau som eksempelvis en Tesla model 3 i den billigste udgave. Eftersom Nissan Ariya er en større bil kunne det måske godt forsvares, men i den billigste version ser det ud til, at rækkevidden er kortere, opladningshastigheden ved hurtigopladning er væsentlig længere, og de selvkørende egenskaber vil også være betydeligt mindre intelligente. Derudover kan Tesla jo nå at ændre på prisen eller specifikationerne på Model Y der er mere sammenlignelig – og den vil så være en betydelig konkurrent til Ariya.

Når det er sagt kan der selvfølgelig også nå at blive ændret en del på Ariya inden lanceringen – inkl. måske prisen, for i 2022 skal den ud på et elbilmarked der er betydeligt mere konkurrencepræget end det nuværende.

Du kan se videoen hvor vi taget et første kig på Ariya herunder:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.