GadgetsTophistorie

Nokia laver billigt-ish mini-tv til børneværelset

Selv om det nye Nokia Smart TV er blot 24 tommer stort, har det både Android TV, wifi, Bluetooth og Chromecast.

Mens skærme generelt bliver større og større i alle enheder, går Nokia tilsyneladende den modsatte vej. I starten af marts kom de store Nokia Smart TV-modeller til landet; i dag lanceres en miniputudgave på 24 tommer, der vil være velegnet til små rum, såsom børneværelse, køkken eller endda campingvognen.

Selv om størrelsen er skrumpet, er Google Android TV-styresystemet bibeholdt – med alt, hvad det indebærer af lækkerier. Det giver eksempelvis adgang til over 7.000 apps i Google Play Store. Det gælder eksempelvis abonnementstjenester som Netflix, Disney+, Prime Video eller YouTube, samt danske tjenester som TV2 Play og DR TV. Dertil kommer tusindvis af interessante Android apps, som let kan tilgås og installeres via styresystemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det 24 tommer store TV kommer med en skærmopløsning på 1.366x 768 pixels/50-60Hz. Tilslutning til fjernsynet sker via tre HMDI-porte, to USB-porte og en audio/video-port samt dual-band WiFi og Bluetooth for trådløs tilslutning til eksempelvis fjernbetjening. Derudover har fjernsynet indbygget Chromecast, så du trådløst kan streame video, sportsprogrammer, mobilspil eller musik direkte fra din telefon til dit fjernsyn.

Nokia Smart TV understøtter desuden Google Assistant til at søge efter YouTube-videoer og lignende via stemmestyring.

Nokia Smart TV
Set fra siden er tv’et ikke just nogen sylfide.

I motorrummet drives miniputten af en quad-core processor samt 1GB RAM. Med 8GB lagerplads er der plads til både apps, spil og web-indhold, og den indbyggede triple tuner til live-TV via antenne (DVB-T2), satellit (DVB-S2) eller kabel (DVB-C) sikrer at der er signal i campingvognen. Der er også plads til et CI+-kort.

Nokia Smart TV 24 tommer (2400A) er tilgængelig i Danmark online fra i dag via nokia.streamview.com samt via udvalgte forhandlere til en vejledende pris på 2.199 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.