×
GadgetsTophistorie

Nu fås Nokia Smart TV med QLED-teknologi

Nokia hæver ambitionsniveauet med et nyt 65-tommer stort Android-baseret Smart TV, bygget på QLED-teknologien.

Nokia følger op på sine billige 4K-fladskærme fra tidligere på året med en 65-tommer stor model, baseret på QLED-teknologien og med indbygget subwoofer. Ligesom forgængeren er den baseret på Android TV styresystemet og understøtter både HDR10 og Dolby Vision. Prisen er dog også hævet en kende.

QLED-teknologi er baseret på den velkendte LED-teknologi, der er blevet forbedret med Quantum Dots. Det er Samsung, der står bag teknologien, der skal være et alternativ til OLED. Ligesom OLED har QLED-tv paneler, der kræver baggrundsbelysning. Filtre er placeret over disse for at blokere for lyset på bestemte punkter. Ud over LED-filtre har QLED-fjernsyn et andet lag med Quantum Dots. Dette ekstra lag gør det muligt for QLED-tv at gengive endnu lysere billeder og vise sorte områder mere intenst. 

Nokia QLED Smart TV 6500D, som modellen hedder, har en opløsning på 3.840 x 2.160 pixels og en billedhastighed på 60 Hz. Forbindelsen er sikret med fire HDMI-, to USB-, LAN- og en audio/videoport, samt dual-band Wi-Fi og Bluetooth for hurtig parring af fjernbetjening og andre Bluetooth-enheder. Apps, der understøtter Chromecast, kan bruges til at streame indhold fra mobile enheder til TV-skærmen. 

Derudover understøtter Nokia QLED Smart TV også Google Assistant. For eksempel kan opsummeringer af individuelle spil og kampresultater kaldes op via stemmestyring.

En quad-core-processor med 1,5 gigabyte RAM og 8 gigabyte ROM skal sikre, at Android TV afvikles uden problemer.Tv’et har også en dedikeret Gaming Mode, der giver en hurtig responstid på 8 millisekunder, når den er koblet sammen med en spillekonsol.

Bluetooth-fjernbetjeningen er stemmestyret, har baggrundsbelyste knapper og dedikerede Netflix- og Youtube-knapper.

Ærgerlig nok har tv’et kun et enkelt ARC-stik og ikke eARC. Der er heller ikke understøttelse af Dolby Atmos. Man kan åbenbart ikke få det hele …

Det nye Nokia 65 tommer QLED 4K UHD Smart TV kan købes online i Danmark fra i dag på nokia.streamview.com og gennem udvalgte forhandlere til en vejledende udsalgspris på 8.999 kroner.

Læs også vores anmeldelse af det billige Nokia Smart TV 5000A, der er LED-baseret.

Hvem står egentlig bag Nokia Smart TV?

Nej, det er ikke finnerne selv, der laver Nokia Smart TV. Ligesom de har solgt navnerettighederne til mobilproducenten HMD Global, har Nokia solgt sit brand til firmaet Streamview GmbH, der er baseret i Østrig. Det er dem, der producerer Nokia Smart TV.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.