×
TeknologiTophistorie

Nordeas kunder får Dankort i Apple Pay

Pres fra kunder og fra Nets får nu Nordea til at åbne døren for Dankort i Apple Pay. Men først i løbet af næste år.

Kunder hos Nordea kan se frem til at kunne bruge Dankort-delen af VisaDankort med Apple Pay. Kunderne har efterspurgt det. Og for nyligt lagde også Nets pres på de danske banker, for at få dankortet ind i varmen. Men det er en ny aftale med netop Nets, der får Nordea til at tage skridtet.

Nordea har nemlig lavet en aftale med Nets, der gør, at bankens indtjening på kortbetalinger vil være den samme, uanset om kunderne bruger Dankort eller internationale kort.

– Langt de fleste af vores kunder har i dag et Visa/Dankort. Jeg tror ikke, der er særligt mange, der i købsøjeblikket tænker over, om de betaler med Visa-delen eller Dankort-delen af deres kort. Når vi alligevel åbner for Dankortet i Apple Pay, er det fordi, vi ønsker, at vores kunder oplever at have de samme muligheder for mobil-betalinger som med betaling med plastikkortet, siger Nordeas direktør for danske privatkunder, Mads Skovlund.

Kunderne må dog væbne sig med tålmodighed. Nordea forventer nemlig først at have implementeret Dankort-delen i Apple Pay senest i slutningen af 2024.

I skrivende stund er det udelukkende Danske Bank, der tilbyder sine kunder at benytte Dankort i Apple Pay. Arbejdernes Landsbank har lovet, at det er på vej.

Hvad de færreste danskere ved, er, at det er væsentlig billigere for butikkerne – og i sidste ende forbrugerne – at modtage betalinger via Dankortet. Samtidig er omkostningerne til indløsning af internationale kort (Visa og MasterCard) stigende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.