×
TeknologiTophistorie

Dankort får læsterlige smæk af Apple Pay

Brugen af Dankort er styrtdykket. Danskerne vælger i stigende grad at bruge mobilen, når der skal betales i butikker og supermarkeder.

Hvornår har du sidst brugt dit Dankort til at betale for varer i butikken eller supermarkedet? Brugen af det fyrre år gamle kort er simpelthen styrtdykket. Alene det seneste år er brugen falder med hele 27 procent. Det skriver finans.dk på baggrund af nye tal fra Nationalbanken.

Årsagen er simpel; flere og flere danskere vælger at bruge en mobil betalingsløsning som Apple Pay, når der skal betales. Faktisk indtager Apple Pay nu førstepladsen som danskernes foretrukne betalingsløsning.

Og det er de færreste banker, der giver kunderne mulighed for at koble Dankort til Apple Pay (eller Google Pay). Kun fire af landets næsten 60 banker har i øjeblikket planer om at tilføje Dankort til Apple Pay, rapporterer mediet.

Det er godt for udenlandske løsninger som Visa og Mastercard, men skidt for den danske Dankort-løsning.

Hvad de færreste danskere ved, er, at det er væsentlig billigere for butikkerne – og i sidste ende forbrugerne – at modtage betalinger via dankortet. Samtidig er omkostningerne til indløsning af internationale kort (Visa og MasterCard) stigende.

Derfor har der også været politisk pres for at åbne for brug af Dankort sammen med mobile betalingsløsninger. Men den opfordring ignorerer bankerne, da der ikke er noget økonomisk incitament, fortæller betalingsekspert og professor i digitalisering, Jan Damsgaard, fra CBS, til finans.dk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.