×
TeknologiTophistorie

Nu er Google Analytics igen lovligt

Datatilsynet bekræfter, at det igen er lovligt at benytte Google Analytics til at måle trafikken på hjemmesider i Danmark.

Ikke mange ved det, endnu færre har gjort noget ved det. Men Google Analytics har igennem det seneste års tid overtrådt GDPR-lovgivningen herhjemme, hvorfor værktøjet grundlæggende har været ulovligt at benytte. Men ikke længere.

Datatilsynet bekræfter overfor mediet ITWatch, at man igen kan benytte Analytics uden dårlig samvittighed. Det skyldes aftalen EU-US Data Privacy Framework, der trådte i kraft den 10. juli.

Med aftalen bliver det igen lovligt at overføre persondata mellem EU og USA. Det har ikke været tilladt siden GDPR-reglerne blev indført i maj 2018.

– Der er et grundlag nu for at overføre persondata til USA, men vel og mærke kun til virksomheder, der har tilmeldt sig listen og accepteret betingelserne i tilstrækkelighedsafgørelsen, siger it-sikkerhedsekspert i Datatilsynet Allan Frank.

Google har, ligesom Facebook og 2600 andre amerikanske virksomheder, accepteret tilstrækkelighedsafgørelsen.

Problemet lå i, at de data Google Analytics indsamler, opbevares på amerikanske servere. Herfra kan de principelt opsnappes – eller udleveres til – den amerikanske efterretningstjeneste.

Frankrig, Belgien og Østrig var blandt de lande, der formelt forbød Analytics. Herhjemme har Datatilsynet været mere tilbageholdende, men samtidig slået fast, at Analytics var ulovligt.

Læs mere: Østrig forbyder Google Analytics – Danmark afventer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.