GadgetsTophistorie

Nu kommer Chromecast med Google TV officielt til Danmark

Google sætter langt om længe Chromecast med Google TV på hylderne herhjemme. DRTV, Yousee og Discovery+ er med ombord.

Efter halvandet års ventetid kommer Google Chromecast med Google TV endelig officielt til Danmark. Den lille dongle kan forudbestilles fra i dag og kommer på hylderne den 21. juni. Den har en prislap på 529 kroner.

Den nye streaming-enhed adskiller sig markant fra de ældre Chromecast-enheder, idet man ikke længere behøver en mobiltelefon eller tablet for at skubbe indhold over på tv’et. Den er nemlig udrustet med Google TV-software, så der kan installeres og afvikles apps direkte fra enheden. Den har også fjernbetjening – og minder altså mere om Apple TV end om de gamle Chromecast.

Samtidig har fjernbetjeningen en dedikeret Google Assistent-knap, så brugerne kan søge efter film, serier eller musik med stemmekommandoer.

Chromecast med Google TV
Et kig på den danske menu.

Chromecast med Google TV kommer med følgende apps præinstalleret: YouTube, Netflix, Disney+, Viaplay, DRTV, YouSee, Prime Video, HBO Max, Apple TV og Discovery+.

Fysisk er donglen meget lig sine forgængere: Designet er kompakt og spinkelt og i farven snow, og selve enheden tilsluttes med HDMI. Enheden kan streame indhold med en opløsning på op til 4K HDR med 60 frames i sekundet. 

Den nye Chromecast kan bestilles fra Google Store (fra klokken 9.00) og koster som nævnt 529 kroner. Vi er klar med en anmeldelse af produktet inden den sættes på hylderne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.