×
ElbilerTophistorie

Nu kommer de ‘tyske’ Teslaer

Leveringerne af Tesla Model Y fra gigafabrikken i Berlin starter den 22. marts, efter mange genvordigheder for at få fabrikken i gang.

Tesla har nu bekræftet, at de første leverancer af Model Y fra deres nye fabrik i Tyskland – Gigafactory Berlin – starter den 22. marts. Efter månedsvis af forsinkelser åbnede fabrikken endelig i sidste uge, efter adskillige benspænd fra tyske miljøorganisationer.

Den foreløbige godkendelse fra de tyske myndigheder kom i sidste uge, men var betinget af omkring 400 forhold, som Tesla skulle gøre rede for. Det er ikke detaljeret hvilke, men de må være overkommelige. De tyske myndigheder udtalte nemlig, at de forventer, at Tesla vil overholde disse inden for to uger.

Produktionen var dog teknisk set begyndt forlængst. Allerede i slutningen af februar holdt der parkeret adskillige hundrede nyproducerede Tesla Model Y uden for fabrikken.

Det er forventet, at de modeller, som kører af samlebåndet i Tyskland, vil være Tesla Model Y Performance. Ifølge den danske Tesla-hjemmeside kan den leveres herhjemme i april. Long Range-udgaven, der fortsat produceres i Kina, vil først kunne leveres til maj.

Model Y har allerede godt fat i danskerne. Der kører allerede mere end 1.800 eksemplarer rundt på vejene herhjemme, selv om den først kom til landet i efteråret. Af de 1.800 er langt hovedparten (1.537) solgt til private.

Performance-udgaven har en rækkevidde på op til 514 kilometer, en tophastighed på 250 km/t og accelererer fra 0-100km/t på 3,7 sekunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.