×
ElbilerTophistorie

Nu kommer den elektriske Renault 4

Den elektriske crossover Renault 4 får verdenspremiere under Paris Motorshow den 17. oktober.

En elektrisk genfortolkning af en af Renaults mest ikoniske modeller får verdenspremiere under det legendariske Paris Motorshow. Nemlig Renault 4, der sandsynligvis får “efternavnet” E-Tech Electric, ligesom den Megane, der netop har haft danmarkspremiere.

Det vi ved, er at Renault 4 bliver en såkaldt crossover, der er en mindre SUV. Den bliver altså større end Megane E-Tech, der er en elbil i Golf-størrelsen.

Luca de Meo, der er administrerende direktør for Renault Group, teasede allerede bilen ved Renault eWays ElectroPop-arrangementet den 30. juni 2021. Her viste han et billede og sagde:

– Vi vil genoplive endnu en magisk, jeg vil sige ikonisk, stjerne. Internt kaldte vi den “4ever”, for at markere vores hensigt om at gøre den til en øjeblikkelig klassiker.

Renault 4
Fronten på Renault 4 (foto: Renault Group).

Billedet, han havde med, antyder at frontpartiet vil få et neo-retro design, der ligger tæt op ad originalen.

Renault 4 GTL fra 1984 (foto: Wikipedia / Mr.choppers). 

Renault 4 blev oprindeligt produceret mellem 1961 og 1994 og er solgt i mere end otte millioner eksemplarer. Den blev lavet som en direkte konkurrent til Citroëns 2CV.

Den genopstandne el-udgave skal baseres på CMF-B / EV platformen, der er en variant af CMF-EV platformen, som Megane E-Tech bygger på. De Med sagde under eventet, at platformen “er lavet til vores prisbillige kompakte køretøjer med et super omkostningseffektivt batteri”.

Også Renault 5 vil være bygget på CMF-B / EV.

Det bliver prototypen af fireren, der vises frem i Paris. Den endelige udgave forventes på gaden i 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.