×
ElbilerTophistorie

50.000 på venteliste til Renault 5 E-Tech

Præsentationen af Renault 5 E-Tech har skabt både ros og lange ventelister på den lille elbil.

Præsentationen af den nye Renault 5 E-Tech i sidste uge gik ikke stille hen. Tværtimod har den lille bil vakt stor begejstring hos både medier og potentielle kunder på de sociale medier.

Nu fortæller Renaults brand manager, Fabrice Cambolive, mere om reaktionerne efter afsløringen i sidste uge. I maj åbnes ordrebøgerne på det første marked, og ventelisten er allerede lang, siger han til Automotive News.

– Vi har en venteliste på 50.000 mennesker. Vi åbner for ordrer i maj, og vi begynder at levere biler i september eller oktober. Problemet er ikke manglende kunder, udfordringen er at få sat gang i produktionen og levere de første biler senest i oktober, siger Fabrice Cambolive.

Renault vil fremstille den nye 5 E-Tech lokalt i Frankrig. Strategien er at holde udvikling, forsyningskæde og produktion så tæt på markedet og kunderne som muligt.

– Det er en fordel i forhold til både logistikomkostninger og leveringshastighed, siger Fabrice.

Renaults erklærede elbilstrategi består af to ting, forklarer Fabrice: “Fremskridt” og “at presse omkostningerne”. To ting, som Renault vil give videre til slutkunden for at kunne levere de mest konkurrencedygtige modeller som muligt.

Kommer til Danmark senere

Vi skal dog ikke forvente at Renault 5 E-Tech kommer til Danmark i oktober. Snarere må vi vente til foråret, siger den danske importør til iNPUT. Det skyldes at bilen skal “opdateres” til Nordiske forhold med sæde- og ratvarme, varmepumpe m.m.

iNPUT fik lov at komme helt tæt på Renault 5 E-Tech. Her er vores første indtryk.

Renault 5 kommer i første omgang til Danmark i den “store” udgave med 60 kWh batteri og en rækkevidde på op til 400 kilometer. Den vil sandsynligvis få en pris på omkring 230.000 kroner.

Senere kommer der billige varianter med mindre batteri (40 kWh / 300 kilometer) og mindre motorkraft.

Renault 5 E-Tech bliver franskmændendes tredje nye elbil. Forrige år lancerede de Megane E-Tech og senere i år kommer også den noget større Scenic E-Tech. Sidstnævnte blev i sidste uge kåret som Car of the Year 2024. Det forventes ligeledes, at de til næste år vil præsentere Renault 4, der bliver en kompakt SUV.

Læs også: Skarp dansk pris på ny Renault Scenic E-Tech.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.