×
ElbilerTophistorie

Nu løfter Renault lidt af sløret for sin billigste elbil

Renault Twingo e-tech skal udvikles i samarbejde med en kinesisk partner. Men den skal bygges i Europa.

I disse måneder rykker bilproducenterne rundt på de strategiske brikker i forsøget på at få skabt en elbil til masserne. De såkaldte mikrobiler med en pris på under 20.000 euro / 150.000 kroner. Både Volkswagen og Cupra bruger løs, ligesom Renault der vil lave en billig elektrisk Twingo.

Men det er ikke ligetil. Det er svært at tjene penge på de små biler, så bilproducenterne må finde pengene et andet sted. Den store joker ligger i volumen, og to store bilproducenter ville kunne sælge mere tilsammen end én alene.

Derfor startede Volkswagen og Renault i februar forhandlinger om at udvikle en lille bil sammen. Men de forhandlinger er brudt sammen og Volkswagen erklærede i sidste uge, at de selv vil udvikle bilen, der går under navnet ID.1.

Læs mere: Volkswagens mikro-elbil kommer i 2027.

Nu er en talsmand for Renault gået ud og sagt, at de vil arbejde sammen med en kinesisk producent for at finde den nødvendige økonomi i så lille en bil, som Twingo er. Talsmanden fortæller videre, at Renault også vil benytte lejligheden til at lære af kinesernes rivende udviklingstider, fra ide til færdig bil.

Projektet skal ledes af Ampere, der er Renaults division for fuldelektriske biler. Det er også kommet frem, at Renault Twingo e-tech skal produceres i Frankrig – og ikke i Kina. Dermed kan Renault undgå den straftold, som EU planlægger at lægge på biler, der fremstilles i Kina.

En strategi som Renault indførte forlængst, da også den kommende Renault 5 E-Tech produceres udelukkende i Europa.

Præcis hvem den kinesiske producent, som skal stå fadder til Renault Twingo, bliver, vides endnu ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.