×
TeknologiTophistorie

Snart kan du hente iPhone-apps direkte fra hjemmesider

For at tækkes EU vil Apple gøre det muligt at hente apps til mobilen helt uden om App Store. Men ikke uden benspænd.

Den tid, hvor iPhone og iPad var hermetisk lukkede systemer, er ved at være endegyldigt forbi. Apple har netop meddelt planer om, at udviklere helt kan omgå App Store og distribuere apps via deres egne hjemmesider. Det skriver Apple i en udmelding til udviklere.

“Webdistribution vil give autoriserede udviklere mulighed for at distribuere deres iOS-apps til EU-brugere direkte fra et websted, der ejes af udvikleren,” skriver Apple.

Apple vil endda lave værktøjer, der gør det muligt at sikkerhedskopiere og gendanne brugernes apps, selv om de distribueres uden om App Store.

Muligheden bliver tilgængelig via en softwareopdatering senere på foråret, loves det videre.

Tiltaget er bare det seneste i en række, der skal tilfredsstille EU og den nye Digital Markets Act, DMA, der trådte i kraft i sidste uge. Apple har i den forbindelse splittet App Store op i to; en for Europa og en for resten af verden. De er også blevet tvunget til at give udviklere lov til at oprette deres egne app-butikker, ligesom det skal være muligt at omgå Apples betalingssystemer.

Benspænd …

I vanlig Apple-stil stilles der dog høje krav til udviklere, der vil distribuere apps gennem egen hjemmeside.

Ud over at tilladelsen udelukkende gives til udviklere, der har været tilknyttet Apples udviklerprogram i mindst to år, kræves det også, at man allerede har en succesfuld app i butikken:

“For at være berettiget til webdistribution skal du have en app, der havde mere end én million årlige installationer på iOS i EU i det foregående kalenderår,” skriver Apple således.

Dermed sorteres et meget stort antal mindre udviklere effektivt fra.

Læs mere: Historisk iOS 17.4 opdatering er landet: Nu kan du selv vælge App Store.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.