GadgetsTophistorie

Ny Chromecast med Google TV i støbeskeen

En ny udgave af Chromecast med Google TV er på vej, hævder rygterne. Men det er uvist, hvilke nyheder den bringer med sig.

Der er angiveligt en ny udgave af Chromecast med Google TV i støbeskeen. Det skriver mediet 9to5google, der har set dokumention for enheden, der går under navnet Boreal.

Selv om det ikke nævnes direkte at Boreal er en afløser til den nuværende Chromecast-enhed, nævnes navnet i samme familie som Sabrina. Det var kodenavnet på den eksisterende Chromecast med Google TV. Så enten er der tale om en afløser – eller en udvidelse af familien, konkluderer sitet.

Ærgerligt nok er der ikke nogen informationer om, hvad de nye enhed bringer med sig af nyheder. Eller hvilken hardware, den vil få. Det er dog nærmest stensikkert, at den vil understøtte AV1-videoformatet, der har bred opbakning fra både Google, Apple, Netflix, Microsoft, m.fl.

AV1 er et licensfrit codec til at pakke videomateriale. Google kræver allerede at alle nye Google TV enheder skal understøtte formatet. Det gør den nuværende Chromecast dog ikke.

Desuden spekuleres der i, at den nye Chromecast med Google TV vil have mere lagerplads. Den nuværende har blot 8 gigabyte, hvilket er i underkanten i forhold til konkurrenterne.

Googles Rob Caruso har for nyligt i et interview udtalt, at både Chromecast og Google TV-platformen vil få nye features i form af fitness og styring af det inteligente hjem.

Den seneste Chromecast har været på markedet i omkring et år. Den er endnu ikke officielt lanceret i Danmark, men kan findes på nettet, da flere butikker og en enkelt kæde, har importeret den selv.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.