×
ElbilerTophistorie

Ny elektrisk Ford til den store familie

Ford gør klar til at tage kampen op mod ID. Buzz med den helt elektriske E-Tourneo Courier, der kommer næste år.

Hvis du synes Volkswagen ID. Buzz er for pusse-nusset, er Ford E-Tourneo Courier måske noget for dig? Den 100 procent elektriske femsæders familiebil er i dag blevet præsenteret ved et arrangement i København.

Nyheden om den elektriske E-Tourneo Courier kommer i kølvandet på, at Ford sidste år delte nyheden om lanceringen af hele syv nye elbiler inden udgangen af 2024. Og nytilkommeren kommer netop ud på vejene næste år. Den vil blive produceret i Craiova i Rumænien forventeligt fra andet halvår af 2024.

Selv om Ford nu har vist E-Tourneo Courier frem, er de stadig tilbageholdende med konkrete informationer om eksempelvis rækkevidde. Det skyldes måske, at bilen deler teknik – og dermed en del specifikationer – med den kommende Ford Puma EV.

Ford E-Tourneo Courier

Hvad de gerne fortæller er, at E-Tourneo Courier har en 100 kW / 136 hk el-motor. Batteripakken vil have en AC-ladeeffekt på 11 kW, så en opladning fra 0-100 procent vil tage op til 5,7 timer. Ude ved verdens DC-opladere kan den håndtere 100 kW, så den kan lades fra 10-80 procent på 35 minutter.

Vi gætter på, at WLTP-rækkevidden ender på omkring 350-400 kilometer. Den må i hvert fald ikke blive kortere, hvis bilen skal være konkurrencedygtig.

Ford E-Tourneo Courier

Ford E-Tourneo Courier har plads til fem voksne og mere end 44 procent mere bagagerumsplads end den udgåede Tourneo Courier. Passagererne på bagsædet vil blandt andet kunne nyde godt af den forbedrede skulderplads og kabinehøjde.

Bilens praktiske features består blandt andet i opbevaringsmuligheder i form af en konfigurerbar centerkonsol i kabinen og mulighed for opbevaring i bilens frunk, som rummer op til 44 liter.

Læs mere: Ford Explorer er en Volkswagen ID.4 i forklædning.

Bilen har et digitalt instrumentpanel og en 12-tommer touchskærm med Fords SYNC 4-system. Infotainmentsystemet er kompatibelt med både Android Auto og Apple CarPlay – også trådløst.

Den næste elektriske Ford på vejene bliver Ford Explorer, der blev præsenteret i slutningen af marts måned. Næst i rækken er så Ford E-Tourneo Courier samt Ford Puma, der bygges på den samme fabrik i Rumænien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.