TeknologiTophistorie

Ny gigantisk LEGO-fabrik skal bygges i USA

Når fabrikken står færdigbygget i Virginia i 2025 vil der være beskæftiget 1.700 ansatte på de 160.000 kvadratmeter.

Det går godt for LEGO. Rigtig godt. Sidste år omsatte Billund-virksomheden hele 55 milliarder kroner. Hvilket var en stigning på 27% i forhold til 2020. Derfor skal der produceres endnu flere klodser og LEGO etablerer derfor en ny gigantisk fabrik i Virginia, USA. Fabrikken kommer til at spænde over 160.000 kvadratmeter og vil beskæftige 1.700 ansatte.

”Det er en spændende ny milepæl for LEGO Koncernen. Flere og flere familier begejstres over LEGO byggeri, og vi er opsat på at producere LEGO klodser i USA, som er et af vores største markeder. I Virginia er vi i stand til at opføre en solcellepark, der understøtter vores ambition indenfor bæredygtighed, og vi sikrer en god forbindelse til distributionsnetværk i hele landet. Vi ser også frem til at skabe spændende jobmuligheder for folk i Virginia,” siger Niels B. Christiansen, adm. direktør i LEGO Koncernen i en pressemeddelelse.

En 3D-skitse af den kommende LEGO-fabrik i Virginia (tryk for stort billede)

Læs også: LEGO CON 2022 slår dørene op til juni

LEGO bliver bygget under skrappe kvalitetskrav. Hvilket naturligvis også er tilfældet på den nye LEGO-fabrik. Faktisk er tolerancen ved produktionen af en LEGO-klods så lille som 0.005 millimeter. Eller hvad der svarer til bredden på et enkelt hår.

En oversigt over LEGO og deres produktionsfaciliteter rundt i verden (tryk for stort billede)

Byggeriet af den kommende LEGO-fabrik starter i efteråret 2022. Allerede i 2024 åbner et midlertidigt pakkeri, indtil hele fabrikken står færdig i 2025. Fabrikkens elforbrug bliver CO2-neutralt og bliver forsynet af fabrikkens egen solcellepark. Udgiften til etableringen af fabrikken løber op i cirka 7 milliarder danske kroner.

Samlet producerer LEGO hvert år 100 milliarder klodser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.