×
Elbiler

Ny hurtiglader giver 200km på 8 minutter

En ny hurtiglader kan oplade en elektrisk bil så den kan køre 200 km på lige omkring 8 minutter. Men ingen biler understøtter den nye hastighed. Endnu.

En af de største udfordringer for elbiler er, at opladningen ikke tager fem minutter – som det eksempelvis gør at tanke en benzinbil. Ofte skal elbilen lade i flere timer for at nå fra helt tom til helt fyldt – endda på de eksisterende hurtigladere. Men hvad nu, hvis man kunne oplade en bil til at køre 200 km på bare 8 minutter? Det er nu måske muligt med en ny hurtiglader fra ABB i Tyskland, kaldet Terra High Power Charger.

Tre gange så hurtigt som Tesla

Med 350 kW lader den nye hurtiglader tre gange så hurtigt som de hurtigste ladere Tesla har sat op indtil videre. Og med 350 kW vil en elbil altså kunne modtage nok strøm til at kunne køre op til 200 km efterfølgende. På 8 minutter. Desværre er der endnu ingen biler, der understøtter den nye hastighed – den nye 2019 Leaf fra Nissan der kommer næste år, for eksempel, understøtter “kun” 100 kW. Og den er endda en af de hurtigste på markedet. Problemet er nemlig, at så hurtig opladning tærer voldsomt på batteriets levetid. Men fremtidens batterier vil alligevel understøtte det, da det er et kritisk salgsargument for at få kunderne til at hoppe på en elbil over en benzinsluger.

Flere fordele

Reelt set bliver en elbil på den måde potentielt tidsbesparende. Langt de fleste vil have en hjemmelader – og i fremtiden formentlig også på deres arbejdsplads. Dermed vil besøgene på offentlige ladere være ret begrænset. Og når man så derudover vil kunne lade op på få minutter på en offentlig ladestation, vil det betyde en netto tidsbesparelse for de fleste.

Hvornår ABB’s hurtigladere vil være brugbare i praksis er endnu uvist, men udviklingen på området går enormt hurtigt for tiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.