×
Teknologi

Ny Intel-teknologi kan fordoble bærbares batterilevetid

Intel har introduceret en ny skærmteknologi, der kan øge batterilevetiden på bærbare computer med op til 8 timer.

Batterilevetid har altid været en udfordring. Jo kraftigere computer, jo hurtigere går den død. Men Intel arbejder på en løsning. På Computex 2018 har Intel præsenteret sin nye Low Power Display Technology, der er en kombination af en speciel LCD-skærm og intelligent strømstyring.

Under demoen viste Intel en 13-tommer skærm, der er produceret af Sharp/Innolux – og med et strømforbrug på bare 1 watt. Det betyder, at teknologien kan forøge batterilevetiden med mellem fire og otte timer, alt efter forbrugsmønster. En typisk ultrabærbar har i dag en batterilevetid på knapt 20 timer, så teoretisk kan teknologien give op til 28 timers batterilevetid på vores bærbare i fremtiden.

Intel havde også ombygget en Dell XPS 13 med den nye Low Power Display Technology og øget batterilevetiden fra Deles hævede 20 timer til hele 25 timer – vel at mærke uden, at de gik ud over ydelsen på computeren.

Ulempen ved teknologien er, naturligvis, at det kun virker med nævnte skærmtype og ikke højtydende grafikkort fra Nvidia eller AMD. Men hvis man bare er Word og mail-typen, er det jo lige gyldigt …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.