SNES Super Nintendo

Ny Nintendo Classic klar til at blive årets julegave

Mange undrede sig, da Nintendo stoppede produktionen af NES Classic Mini selv om efterspørgslen var stor og folk stod skrevet på venteliste til den totalt udsolgte konsol. Men ifølge mediet Eurogamer, der citerer kilder tæt på Nintendo, så er en del af forklaringen, at firmaet allerede har deres næste Plug & Play-konsol klar: Mini-udgaven af Super Nintendo Entertainment System eller bare SNES blandt venner.

NES Classic Mini skulle give plads til SNES Classic

Ifølge Eurogamer så blev beslutningen om at stoppe produktionen af NES Classic blandt andet taget for at gøre plads til den nye SNES mini – det virker dog som om, Nintendo efterlader penge på bordet ved at stoppe produktionen af en populær konsol og lade mere end et halvt år gå, inden afløseren er på plads. Og mon ikke sande Nintendo-fans ville købe begge?

Masser af klassiske titler

NES Classic havde 30 spil, men vi ved ikke, hvor mange af de klassiske SNES-spil, Nintendo inkluderer på denne. Man kunne håbe på en version, der var til salg i lidt mere end et halvt år, og som måske ligefrem inkluderede muligheden for at købe flere spilpakker – det er i hvert tilfælde ikke svært at finde 30 gode spil ud af et katalog, der inkluderer titler som Super Metroid, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario World, F Zero, Donkey Kong Country 2, Chrono Trigger og Street Fighter II Turbo.

Design, pris, antallet af controllere og inkluderede spil ved vi selvsagt ikke noget om, men mon ikke, den kommer til at ligne en kompakt udgave af den originale SNES og inkludere mindst 30 spil. Og så bliver den sikkert umulig at opdrive til jul, hvis man ikke er hurtigt ude.

Om Hans Lauring

Hans Lauring
Uddannet journalist og har i mere end 10 år fungeret som bl.a. test- og nyhedsredaktør på Komputer for alle. Har desuden skrevet for bl.a. Politiken, Nyhedsavisen, Illustreret Videnskab, IT & Telestyrelsen og Ekstra Bladet.

Se også

Beyond Good & Evil 2

Fortsættelsen til Beyond Good and Evil ser fantastisk ud

Ubisofts kultklassiker Beyond Good & Evil får endelig sin længe ventede efterfølger – alt ser …