×
Gaming

Nintendo dropper NES Classic Mini og skaber straks et samleobjekt

Det virker ikke som nogen særlig god forretningsstrategi, at stoppe produktionen af en bestseller, når den er udsolgt alle vegne og folk ringer til butikkerne for at høre, hvornår den kommer tilbage på hylderne. Men det var alligevel, hvad Nintendo fornylig gjorde med retro-konsollen NES Classic Mini.

Den udsolgte konsol var allerede efterspurgt, og nyheden om at Nintendo havde stoppet produktionen, fik straks priserne på auktionssider som Ebay til at skyde i vejret. Ifølge Ebay går konsollen nu til en gennemsnitlig pris på $322. Kigger man selv, så ser priserne ud til at ligge mellem 1.500 og 2.000 kroner.

Plug’n’play med 30 spilklassikere

NES Classic Mini er en plug-and-play-konsol udformet som den klassiske NES bare i miniature med en controller i fuld størrelse og 30 af de mest populære NES-spil præinstalleret. Det er altså ikke en rigtig NES og man kan ikke bruge de gamle spil – til gengæld, så kan man spille, så snart den er sluttet til en skærm. Hvis man altså var heldig nok til at få en.

Konsollen blev lanceret i USA i november og blev straks et stort og udsolgt julehit – på udgivelsesdagen fortalte Nintendo, at de solgte en hvert 18 sekund. Nintendo har ikke givet forklaringer på, hvorfor de stopper salget af et af firmaets mest populære produkter, men en teori er, at populariteten overraskede, og at spilfirmaet ikke havde sikret sig rettighederne til spiltitlerne så længe, at de kunne fortsætte salget. Men det er ren spekulation.

Lige nu er der ikke andet at gøre, end at betale samlerpriser eller håbe på, at Nintendo lancerer en version 2 en af dagene.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.