NES Classic Mini

Nintendo dropper NES Classic Mini og skaber straks et samleobjekt

Det virker ikke som nogen særlig god forretningsstrategi, at stoppe produktionen af en bestseller, når den er udsolgt alle vegne og folk ringer til butikkerne for at høre, hvornår den kommer tilbage på hylderne. Men det var alligevel, hvad Nintendo fornylig gjorde med retro-konsollen NES Classic Mini.

Den udsolgte konsol var allerede efterspurgt, og nyheden om at Nintendo havde stoppet produktionen, fik straks priserne på auktionssider som Ebay til at skyde i vejret. Ifølge Ebay går konsollen nu til en gennemsnitlig pris på $322. Kigger man selv, så ser priserne ud til at ligge mellem 1.500 og 2.000 kroner.

Plug’n’play med 30 spilklassikere

NES Classic Mini er en plug-and-play-konsol udformet som den klassiske NES bare i miniature med en controller i fuld størrelse og 30 af de mest populære NES-spil præinstalleret. Det er altså ikke en rigtig NES og man kan ikke bruge de gamle spil – til gengæld, så kan man spille, så snart den er sluttet til en skærm. Hvis man altså var heldig nok til at få en.

Konsollen blev lanceret i USA i november og blev straks et stort og udsolgt julehit – på udgivelsesdagen fortalte Nintendo, at de solgte en hvert 18 sekund. Nintendo har ikke givet forklaringer på, hvorfor de stopper salget af et af firmaets mest populære produkter, men en teori er, at populariteten overraskede, og at spilfirmaet ikke havde sikret sig rettighederne til spiltitlerne så længe, at de kunne fortsætte salget. Men det er ren spekulation.

Lige nu er der ikke andet at gøre, end at betale samlerpriser eller håbe på, at Nintendo lancerer en version 2 en af dagene.

 

Om Hans Lauring

Hans Lauring
Uddannet journalist og har i mere end 10 år fungeret som bl.a. test- og nyhedsredaktør på Komputer for alle. Har desuden skrevet for bl.a. Politiken, Nyhedsavisen, Illustreret Videnskab, IT & Telestyrelsen og Ekstra Bladet.

Se også

Beyond Good & Evil 2

Fortsættelsen til Beyond Good and Evil ser fantastisk ud

Ubisofts kultklassiker Beyond Good & Evil får endelig sin længe ventede efterfølger – alt ser …