×
Teknologi

Ny Samsung-teknologi oplader mobilen på 12 minutter

Gennembrud i grafen-teknologi fordobler kapaciteten og gør det fem gange hurtigere at oplade mobilen.

Vores smartphones udvikler sig konstant; de bliver hurtigere og får flere funktioner. Bagsiden af medaljen er batterilevetiden, der, på trods af softwareoptimering og andre tricks, stadig er telefonernes akilleshæl. Men det kan snart ændre sig, takket være et gennembrud i brugen af grafen.

Samsung fortæller, at de nærmer sig et punkt hvor de kan producere markant bedre batterier, takket være et gennembrud i forsøget med at bruge stoffet grafen i batterierne. Grafen skal erstatte litium, der bruges i stort set alle batterier i dag. Og det er ikke bare mobiltelefoner, der kan få glæde af gennembruddet, men også elektriske biler.

Grafen

Dobbelt kapacitet

Ifølge Samsung har forskere på Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) skabt en såkaldt “grafen-kugle” der giver batteriet 45 procent højere kapacitet og fem gange hurtigere ladetid i forhold til traditionelle litium-ion-batterier.

Kuglen kan også opretholde en stabil temperatur på 60 grader celcius, hvilket er afgørende for anvendelsen i elektriske biler.

Opdaget ved et tilfælde

Forskerne, der arbejder med projektet, fortæller, at de stødte på materialet, mens de søgte efter en måde til at masseproducere grafen. Materialet er særligt ideelt til batterier, fordi det både er stærkt og ledende.

Grafenkuglen blev anvendt til både anodebeskyttelseslaget og katodematerialerne i lithiumionbatterier, hvilket sikrede både en stigning i opladningskapaciteten, faldet i opladningstiden samt stabile temperaturer.

SAITs opdagelse er dækket grundigt i det seneste nummer af Nature Communicationslæs artiklen her.

Men hvornår?

Forskerne siger ikke et pip om hvornår vi kan forvente at grafen-batterierne rammer forbrugerne, men vi skal nok ikke forvente at se teknologien brugt i hverken Galaxy 9, 10 eller 11.

Men. Det giver da håb for fremtiden …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.