×
ElbilerTophistorie

Nye elbiler på vej i 2022

Her er en oversigt over de elbiler, der venter lige om hjørnet. Ni modeller der alle er på vej i første halvdel af 2022.

Der er kommet mange nye elbiler på vejene herhjemme i 2021 og det ser mindst lige så spændende ud næste år, hvor der kommer nye modeller fra stort set alle elbilproducenterne. Året kommer også til at byde på helt nye bilmærker herhjemme – Xpeng har meldt sin ankomst og lur mig om ikke ligeledes kinesiske Nio gør det samme inden for en uges tid.

Her har vi samlet ni modeller som vi ved kommer på markedet i første halvår af 2022. De fleste er der endda allerede priser på også.

BMW i4 (februar)

BMW i4

BMW i4 lanceres i to forskellige modelvarianter. M50 har firehjulstræk, en samlet ydelse på 544 hk og en rækkevidde på op til 510 kilometer (WLTP). BMW i4 eDrive40 yder 340 hk med klassisk baghjulstræk og har en rækkevidde på op til hele 590 kilometer (WLTP). Priserne starter ved 469.900 kroner. Læs nyheder om BMW i4.

MG ZS EV (februar)

MG ZS EV

MG ZS EV vender tilbage i en ny, opfrisket udgave med nyt design og større batteripakke, der giver en rækkevidde på op til 440 kilometer. Den har også fået en anelse hurtigere DC-opladning, men den tidsgevinst spises af det større batteri. Priserne starter ved 275.000 kroner. Læs nyheder om MG ZS EV.

Maxus Euniq 6 (marts)

Maxus Euniq 6

Hånden op, hvis du kender kinesiske Maxus? Producenten har en enkelt elektrisk personbil på markedet herhjemme, nemlig den store syvpersoners MPV Euniq 5. Der er til dato solgt 70 af dem herhjemme. Men til marts kommer endnu en model til landet, nemlig SUV’en Maxus Euniq 6. Bilen er en anelse større end den populære Volkswagen ID.4 og har plads til fem personer. Batteriet er på 70 kWh og Maxus lover en WLTP-rækkevidde på op til 345 kilometer. Prisen starter ved 374.500 kroner. Læs nyheder om Maxus.

Volkswagen ID.5 (marts)

Volkswagen ID.5

Volkswagen er i 2021 blevet det bedst sælgende elbilsmærke i Danmark og den succes skal følges op med det tredje familiemedlem i ID-serien, nemlig ID.5. Med en startpris på 385.000 kroner bliver Volkswagen ID.5 ikke meget dyrere end den populære ID.4. De to modeller minder i høj grad om hinanden, men hvor ID.4 er en SUV, fremstår ID.5’eren som en crossover coupé-variant. Den kommer i tre varianter og rækkevidde på op til 514 kilometer. Læs nyheder om Volkswagen ID.5.

Aiways U6 (første kvartal)

Aiways U6

Kinesiske Aiways har sendt SUV’en U5 på gaden i Danmark, men er du på udkig efter en mere sportsligt udseende bil, kan kineserne også snart klare den. Vi ved meget lidt om U6, men den kommer sandsynligvis til at dele både batteripakke og drivlinje med forgængeren. Det vil sige et 63 kWt batteri med en rækkevidde på op til 410 kilometer efter WLTP-normen og mulighed for hurtigladning med op til 90 kW. Se vores video-anmeldelse af Aiways U5.

Mercedes-Benz EQB (første kvartal)

Mercedes EQB

Den syv sæder store Mercedes EQB har en rækkevidde på op til 420 kilometer og lanceres i Danmark til priser fra 461.000 kroner. Den kommer med to forskellige motorvarianter, som begge har firehjulstræk. EQB 300 4MATIC yder 228 hestekræfter, mens EQB 350 4MATIC leverer 292 hestekræfter. Begge udgaver er udstyret med et 66,5 kWh stort batteri, der giver en rækkevidde på op til 420 kilometer (WLTP) på en fuld opladning. Læs nyheder om Mercedes-Benz EQB.

Renault Mégane E-Tech Electric (april)

Renault Mégane E-Tech
Renault MeganE (foto: INPUT)

En af de elbiler, vi forventer os meget af. Renault Mégane E-Tech kommer i seks varianter, fordelt på to batteristørrelser og tre udstyrsniveauer. Priserne starter ved 267.000 for modellen med en rækkevidde på 300 kilometer. Den vildeste model, med fuld udstyrspakke og batteri til 450 kilometer koster 348.000 kroner. Vi var i Paris for at se bilen i august (se videoen her). Læs nyheder om Renault Mégane E-Tech.

Skoda Enyaq Coupé iV (sommer)

Skoda Enyaq iV Coupe

Enyaq iV er meget populær blandt danskerne (og iNPUTs læsere kan vi afsløre) og til sommer kommer coupé-udgaven. Den bliver officielt præsenteret nytårsaften. Med det største batteri på 82 kWh og en elmotor på 150 kW (204 hk) har Enyaq Coupé iV 80 en rækkevidde på mere end 535 km (WLTP). Læs nyheder om Skoda Enyaq.

Toyota bZ4X (sommer)

Toyota bZ4X
Toyota bZ4X (foto: Toyota)

Toyota kommer endelig for alvor ind i elbilskampen når bZ4X køer ud på vejene til næste år. Sommer er nok lidt optimistisk. Den fås med forhjulstræk eller firehjulstræk. Den vandkølede batteripakke i Toyota bZ4X har en kapacitet på 71,4 kWh, hvilket forventes at give bilen en WLTP-rækkevidde på over 450 kilometer. Den præcise rækkevidde offentliggøres, så snart bilen er endelig typegodkendt. Hjemme i garagen kan batteriet oplades via den tre-fasede 11 kW oplader og ved lynopladere ude i verden kan man lade med op til 150 kW. Det giver, ifølge Toyota, 0 til 80 procent på 30 minutter. Læs nyheder om Toyota bZ4X.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.