ElbilerTophistorie

Video: Renault Mégane E-Tech – de første indtryk

iNPUT var blandt de få heldige, der fik lov at se Renault Mégane E-Tech inden den ble lanceret. Her er vores første indtryk af elbilen.

Mandag præsenterede Renault den endelige udgave af Megane E-Tech Electric i forbindelse med bilmessen i München. Men allerede ugen forinden var iNPUT blandt de få udvalgte medier, der fik lov at se bilen på forhånd ved at arrangement i Paris. I videoen nedenfor kan du se vores første indtryk af den franske lækkerbidsken.

Efter knapt et årti med Zoe er Renault nemlig ved at være klar til at tage sine elbiler til næste skridt. Megane E-Tech bliver den første, så det er ikke nogen helt almindelig billancering. For det første bygger modellen på en ny elektrisk-dedikeret platform, der er udviklet sammen med Nissan og Mitsubishi, for det andet har Renault valgt at benytte Google Automotive som bilens primære styresystem.

Der er også foretaget nogle designvalg, der nok skal skabe opmærksomhed ude på vejene. Ikke mindst de nye 3D-baglygter og de pileformede detaljer i fronten.

Indenfor har Renault Mégane E-Tech en 24-tommer stor skærm, der, ligesom Mercedes’ Hyperskærm, i virkeligheden består af flere skærmfelter. Systemet har samme processorkraft som en tablet og det udraderer enhver sløvhed, når der navigeres rundt.

Takket være Automotive kan man i øvrigt også stemmestyre bilens funktioner via Google Assistant, så man overhovedet ikke behøver at røre ved skærmene. Assistenten er så integretet, at den eksempelvis kan styre zonerne i klimanlægget uafhængigt af hinanden; “Hey Google, sæt temperaturen på passagersædet til 19 grader”.

Ærgerligt nok var der ikke mulighed for at køre i Megane E-Tech under arrangementet, men vi kunne både se og pille.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.