×
GadgetsTophistorie

Nyt Apple TV 4K har HDR10+ og USB-C

Apple har i dag præsenteret en ny generation af Apple TV 4K med hurtigere processor, HDR10+ og ikke mindst USB-C.

Apples overgang fra Lightning til USB-C er i fuld gang. Men i dag tog de et stort skridt, da både den almindelige iPad og Apple TV 4K mistede Lightning til fordel for USB-C. Den nye generation af Apple TV 4K er udrustet med A15 Bionic processor og så understøttes HDR10+.

USB-C kommer ind i billedet på fjernbetjeningen, hvor Lightning-stikket nu er skiftet ud med USB-C.

Mere lagerplads og hurtigere chip

2022-udgaven kommer i to udgaver med henholdsvis 64 og 128 gigabyte lagerplads. Men det er kun den største af udgaverne, der har Ethernet-stik og understøtter Matter-standarden.

Takket være A15 chippen lover Apple 50% hurtigere ydeevne og op til 30% stærkere grafisk ydelse. Dette er sammenlignet med forrige generation Apple TV 4K (Gen. 2) med A12 chip.

Forrige års udgaver (4K Gen. 2)– som du kan læse vores anmeldelse af lige her – har en A12 chip og “bare” 32 eller 64 gigabyte lager. Til gengæld har de begge både Ethernet og Matter ombord, hvilket ikke er tilfældet på den nye 64GB model.

Pris og lancering

Trods den fyldigere lagerplads er prisen for den billigste model identisk med sidste år, nemlig 1.299 kroner. Den store 128 gigabyte-udgave med Ethernet og Matter, koster 1.499 kroner.

Det nye Apple TV kan bestilles allerede nu på Apples hjemmeside, men kommer først ud til kunderne den 4. november.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.