×
GadgetsTophistorie

Nyt Huawei flagskib kommer til Europa

Huawei bekræfter at topmodellen Huawei Pura 70 Ultra kommer til europa senere på måneden. Den er bestykket med en 1-tommer stor kamerasensor.

Den engang så populære mobilproducent Huawei har bekræftet, at deres nye topmodel kommer på markedet i Europa. Huawei Pura 70 Ultra er udstyret med et interessant kamerasystem, men mangler fortsat Google-tjenester, ligesom mobilens chipset er af ældre dato.

Netop den kamera-fokuserede P-serie af Huawei-telefoner var yderst populære – også herhjemme. Og det er denne serie, der har fået nyt navn og nu hedder Pura.

Huawei fortæller at telefonen vil være på hylderne i Europa den 22 maj og at den kan forudbestilles allerede nu. Men om den officielt kommer til Danmark er endnu uvist. Prisen er angivet til 1.499 euro – svarende til 11.180 kroner.

Den store nyhed er telefonens kamerasensor. Den er på 1-tomme og det er der ikke mange telefoner, der kan prale af. Blot en lille håndfuld, heriblandt Xiaomi 12S Ultra og Vivo X90 Pro Plus. For at få plads til den store sensor er Huawei Pura 70 Ultra udstyret med en teleskoplinse, der “popper ud” når der skal tages billeder.

Huawei Pura 70 Ultra

Fronten domineres af en 6,8 tommer stor OLED-skærm med en opløsning på 1.260 x 2.844 pixels, en opdateringshastighed på op til 120Hz og en maksimal lysstyrke på 2.500 nits.

Præcis hvilket chipset der giver telefonen muskler, er ikke helt klart, idet Huawei udelader den information fra sin side. Det menes dog, at der er tale om en Kirin 9010, der er væsentlig mere blodfattig end Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 3, som mange af konkurrenterne benytter.

Stadig ingen Google-tjenester

Men det, der nok er det største benspænd for en ny gylden era for Huawei, er den fortsatte mangel på Google-tjenester. Selv om styresystemet i Huawei Pura 70 Ultra er baseret på Android 14, så må man altså undvære tjenester som Gmail, Google Maps, Youtube. Og hvad værre er; den Google-godkendelse som eksempelvis bank-apps er afhængige af.

Det kan lade sig gøre at installere apps via såkaldt sideloading, der omgår Play Store, men det har Google tidligere advaret mod.

Læs mere: Google advarer nu mod at installere deres apps på Huawei-telefoner.

Huawei er havnet på USA’s sorte liste efter anklager om spionsoftware og bagdøre. Det betyder at Huawei ikke må købe amerikansk teknologi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.