fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Nyt robotinsekt flyver på laserlys: Robofly er i luften

RoboFly vejer det samme som en tændstik og får strøm fra laserlys

Forskere ved Universitet i Washington har lavet et robotinsekt, der vil kunne flyve kun ved hjælp af strøm fra laserlys. Det nye insekt har de døbt RoboFly. Det er det andet robotinsekt der kommer fra universitetets forskere, som tidligere har lavet RobotBee, der dog ikke kunne flyve uden at være forbundet med en ultra tynd ledning.

Laserlys giver energi

For at slippe for ledningen har forskerne måttet opfinde en anden måde at få strøm frem til det lille insekt. Et batteri er for tungt, så derfor har de i stedet besluttet sig for at sende strømmen trådløst via laserlys som robotten så kan omdanne til strøm – hvilket får vingerne til at baske hurtigt nok til, at RoboFly kan lette. (Se videoen under artiklen)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sig ikke, at I ikke var advaret

Den nye teknologi kan virke både fascinerende og lidt skræmmende – lidt ligesom robotten Spot der også er ganske vild – men også en smule skræmmende. Faktisk handler det nyeste afsnit af hitserien Black Mirror netop om robotbier, der dræber mennesker.
Om den lille RoboFly er forløberen for dræber-robotbier er nok tvivlsomt. Men udviklingen på området går i hvert fald umanerligt stærkt.

Back to top button