×
Gadgets

Officielt: iPhone 7 har ikke hovedtelefonstik

Under aftenens lancering af iPhone 7 blev det klart at rygterne talte sandt: De to nye iPhone-modeller har ikke noget 3,5 millimeter hovedtelefonstik. I stedet “tvinges” brugerne til at bruge hovedtelefoner med Lightning-stik eller Bluetooth – løsninger, der er dyrere end modeller der ender i det traditionelle 3,5 mm-stik – også kaldet Jack-stikket.

Ifølge Apples Phil Schiller er der to væsentlige årsager til, at Jack-stikket er droppet. For det første frigiver det plads i iPhone, så enheden kan få større batteri uden at enheden vokser fysisk. For det andet er Jack-stikket analogt, mens Lightning-stikket er digitalt – det giver simpelthen bedre lydkvalitet.

Noget tyder på, at Apple var klar over, at fravalget ville kunne skabe ramaskrig. For Apple har vedlagt en adapter, så gamle 3,5 millimeter hovedtelefoner kan bruges med Lightning-stikket. Traditionelt har Apple bestemt ikke holdt sig ikke tilbage for at sælge den slags adaptere som ekstraudstyr.

Samtidig har Apple lanceret et sæt nye trådløse hovedtelefoner, AirPods. De følger dog ikke med iPhone 7’erne, men må tilkøbes formedelst 1.379 kroner. AirPods er helt uden kabler og kan bruges på tværs af Apple-produkter. De rammer butikshylderne til oktober.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Apple dropper udbredt teknologi fra sine produkter. Da iMac-computeren blev lanceret i 1998 var det uden diskettedrev, hvilket var helt uhørt dengang. Og for bare et par år siden droppede Apple dvd-drevet i sine bærbare computere ud fra samme pladsmæssige hensyn.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.