×
TeknologiTophistorie

Bluetooth med rækkevidde på 600 kilometer

Bluetooth er ikke længere bare til korte afstande. Amerikansk virksomhed har skabt en forbindelse, der rækker 600 kilometer.

At Bluetooth kan få en rækkevidde på 600 kilometer lyder absurd. Specielt i betragtning af, at forbindelsen mellem mobiltelefon og hovedtelefoner ofte kan forsvinde, hvis man formaster om bag en væg. Men det er ikke desto mindre, hvad amerikanske Hubble Networks har formået.

I en pressemeddelelse fortæller selskabet at de har skabt en stabil Bluetooth forbindelse fra jordoverfladen to satellitter, der er i kredsløb 600 kilometer ude i rummet. Endda fra en simpel 3,5 mm Bluetooth-chip.

Mere imponerende er det, at forbedringen tilsyneladende kan påføres eksisterende Bluetooth-hardware ved hjælp af en simpel softwareopdatering.

“Ved at gøre det muligt for enhver standard Bluetooth-enhed med en simpel softwareopdatering at oprette forbindelse til satellitnetværk, banes der vej for en revolution inden for tingenes internet (IoT). Forestil dig global dækning med 20 gange mindre batteriforbrug og 50 gange lavere driftsomkostninger. Det er ikke kun en forbedring; det er en revolution,” skriver selskabet.

– Ved at vise, at vi kan sende signaler direkte fra Bluetooth-chips og modtage dem i rummet 600 kilometer væk, har vi åbnet en ny verden af muligheder, siger Alex Haro, medstifter og administrerende direktør for Hubble Network.

Han nævner som eksempel landbruget. Teknologien kan give landmænd adgang til lav-effekt, lavpris-sensorer uden behov for yderligere dyrt hardware. Han nævner også militæret, hvor sikker og pålidelig kommunikation er altafgørende, som en mulig aftager af teknologien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.