fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

OnePlus 8 Pro kan tage ‘røntgenbilleder’ af elektronik

Kameraet i OnePlus 8 Pro kan "se" gennem plastik og angiveligt også tøj. Nej, det er ikke dog ikke røntgenbilleder, men infrarød.

Enhver rask ungersvend har drømt om røntgenbriller engang i puberteten. Nu har OnePlus utilsigtet givet drømmene ny næring. Et filter i telefonens kamera kan nemlig “se” gennem plastik og angiveligt også tøj, så længe det er sort.

Hvis du selv er i besiddelse af OnePlus 8 Pro – læs i øvrigt vores anmeldelse her – kan du selv prøve “røntgenbilleder” af ved at slå “Fotokrom”-filteret til i kameraet. Det fungerer, kan vi afsløre; billedet øverst er undertegnedes Apple TV 4K.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal retfærdigvis nævnes, at filteret er temmelig selektivt. Det virker kun på tynd plastik – jeg kunne umiddelbart kun finde Apple TV og en Sony-fjernbetjening, det virkede på herhjemme. Mine Sonos-højttalere stadig er “uigennemsigtige”. Det samme skulle gøre sig gældende med tøj, så ingen grund til at hæve opsparingen og rende en tur ned gennem strøget.

Tricket er angiveligt opdaget af tweeteren Ben Geskin, men adskillige har siden demonstreret funktionen på Youtube – eksempelvis i denne glimrende video fra Unbox Therapy:

Filteret benytter telefonens infrarøde sensor – og den samler en type strålings er ikke er synlig for det menneskelige øje. Specielle typer af udstyr kan opfange infrarød stråling – eksempelvis natkikkerter – og efterhånden som kameraerne i mobiltelefonerne får infrarøde sensorer udvikler de sig åbenbart mod samme egenskaber.

Spørgsmålet er, om den uheldige funktion kan vise sig at give problemer for OnePlus? Kameraet kan trods alt se gennem (visse typer af) tøj. Herunder et af mine røntgenbilleder af min Sony-fjernbetjening:

Artiklen fortsætter efter annoncen
røntgenbilleder

Back to top button