fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

OnePlus afliver ‘røntgenbilleder’ i 8 Pro

Bekymringer for privatlivet får OnePlus til at fjerne muligheden for at tage ’røntgenbilleder’ på OnePlus 8 Pro i en kommende opdatering.

OnePlus reagerer nu på afsløringen af, at kameraet i OnePlus 8 Pro kan tage ’røntgenbilleder’ gennem plastik og tøj. Funktionen fjernes simpelthen via en kommende softwareopdatering. Det fortæller firmaet til The Verge. 

Selv om firmaet understreger, at Fotokrom-filteret ikke kan se gennem tykke materialer, så undskylder kineserne alligevel for at ”skabe bekymringer for beskyttelse af personlige oplysninger og forårsage problemer for OnePlus-brugere og andre netizens”. Meddelelsen blev i første omgang lagt ud på firmaets Weibo-side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Selvom vi tror, at dette kamera giver brugerne mulighed for at blive mere kreative med smartphone-fotografering, forstår vi også de bekymringer, der er rejst,” skriver virksomheden i en erklæring på sit engelsksprogede forum.

“Derfor arbejder vi allerede på en OTA, som vi vil skubbe ud i de kommende uger, hvor vi fortsat kan tilbyde Fotokrom-filteret, men begrænser anden funktionalitet, der kan være bekymrende.”

Opdateringen skulle ankomme på europæiske telefoner inden for de næste uges tid. I Kina har OnePlus reageret hurtigt og har helt fjernet Fotokrom-filteret fra telefonen.

OnePlus 8 Pro udkom i april måned – læs vores anmeldelse her – men skabte furore i sidste uge, da nogle brugere opdagede Fotokrom-filterets evne til at se gennem tyndt plastik og tøj. En evne, der fik det til at se ud som om kameraet kunne tage røntgenbilleder af elektronik – eksempelvis Apple TV og fjernbetjeninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button