×
Gadgets

Pas på: Facebook-orm snyder antivirus

Pas på, hvad du klikker på, på Facebook i disse dage. Der er angiveligt en orm løs, som valser lige gennem alle typer af sikkerhedssoftware. Ormen spreder sig via en HTML-fil i private beskeder og via opslag, hvor brugere bliver tagget.

Ormen udgiver sig for at være en video, der kræver, at man installerer et specielt plugin for at kunne se den. Men filen – der kan hedde “45to75” – er i virkeligheden et såkaldt browser-plugin, der installeres uden om den antivirussoftware, som brugerne har installeret på maskinen. Her på redaktionen er vi allerede stødt på ormen to gange.

Man skal naturligvis ikke installere det nævnte plugin.

Er man kommet til at installere ormen, kan den heldigvis fjernes igen. Facebook-brugeren Jakob Nikolaj Møllerhøj har en opskrift på, hvordan man gør. Han skriver:

“Hvis du er kommet til at installere ormen, kan du starte din browser i fejlsikret tilstand og fjerne den. Hvis ikke browseren kører i fejlsikret tilstand, vil programmet forsøge at forhindre, at du afinstallerer det.

I Chrome på Windows kan programmet fjernes ved at lukke alle vinduer. Højreklik så på browser-ikonet i bunden af skærmen, og start browseren i inkognito-tilstand.

Herfra kan skal man så finde frem til udvidelser ved at klikke på de tre vandrette streger øverst i højre hjørne af Chrome. Og så skal man fjerne den udvidelse, der hedder noget med 45to75.”

Præcis hvilken skade ormen gør – ud over at sprede sig – vides endnu ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.