×
ElbilerTophistorie

Apple-chef skal lave software for Ford

Fremover skal Apple-veteranen Peter Stern sørge for at du tilkøber softwaretjenester til din elektriske Ford.

Ingen tvivl om at software bliver en af de væsentlige købsfaktorer i kommende elbiler. Nu har Ford oprustet med ansættelsen af Apple-veteranen Peter Stern, der skal være chef for den nyoprettede Ford Integrated Services-afdeling.

Stern var vicedirektør for Services hos Apple, hvor han havde medansvar for Apple TV+, iCloud, Apple News+, Apple Books, Apple Arcade, Apple One og Apple Fitness+. Et område, som de seneste år er eksploderet i vækst – og omsætning – hos Apple.

Hos Ford skal han opbygge den nye afdeling, der skal stå for udvikling og salg af softwaretilkøb til bilerne. Herunder ikke mindst Fords BlueCruise håndfri motorvejskørselssystem. Et system, der for nyligt blev godkendt til håndfri kørsel på motorveje i England.

Læs mere: Ford Mustang Mach-e godkendt til håndfri kørsel i England.

– Bilindustrien gennemgår en hidtil uset transformation, fra fossilmotorer til elektriske køretøjer og fra menneskelig til autonom kørsel. Samtidig skifter grundlaget for differentiering fra køretøjerne alene til integration af hardware, software og tjenester. Jeg vil være midt i noget virkelig historisk og er særlig heldig at gøre det hos Ford, som har demokratiseret bilteknologi i 120 år, siger Peter Stern i en pressemeddelelse.

Stern refererer direkte til selskabets koncernchef, CEO Jim Farley.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.