×
Elbiler

Ford genovervejer at droppe fossilbilerne

Den dalende efterspørgsel på elbiler har fået Ford til at revidere sine planer om at droppe fossilbiler i Europa i 2030.

Mens vi danskere har kastet vores udelte kærlighed på elbiler, er situationen en anden i resten af Europa. Efterspørgslen på elbiler er ikke så høj som forventet, og specielt i de tidligere østlande går det langsomt med omstillingen. Det har fået Ford til at revidere sin strategi om at droppe fossilbilerne i Europa i 2030.

Martin Sander fra Ford Europe siger nu, at fossilbiler kan være på menuen ind i 2030’erne. “Hvis vi ser en stærk efterspørgsel, for eksempel efter plugin-hybridbiler, vil vi tilbyde dem,” sagde han ifølge Automotive News under Financial Times Future of the Car i London.

Han indrømmede, at efterspørgslen på elbiler har været mindre end forventet.

Læs mere: Ford dropper benzinbiler fra 2030.

Den amerikanske virksomhed satsede ellers hårdt på elbilen. I februar 2021 meddelte selskabet, at de udelukkende ville sælge elbiler i europa fra 2030. Således er et par af mærkets mest populære [fossile] modeller blevt udfaset de senere år – Mondeo i 2022 og Fiesta i 2023.

Ford har p.t. kun en enkelt elektrisk model på vejene herhjemme, nemlig SUV’en Mustang Mach-e, der kom til Danmark i sommeren 2021. I løbet af det næste halvår kommer også den elektriske Ford Explorer til landet.

Ford Explorer er lavet i samarbejde med Volkswagen idet den bygger på MEB-platformen og essentielt set er den samme bil som VW ID.4.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.