Teknologi

Pixel 4’erens Face Unlock virker selv om du sover

Det lader til, at Face Unlock på de nye Google Pixel 4 mobiltelefoner fungerer så godt, at det udgør en sikkerhesrisiko.

Googles nye Pixel 4 smartphones har ikke nogen fingeraftryksscanner, men forlader sig helt og holdent på ansigtsgenkendelse, Face Unlock. Tidlige anmeldelser viser, at systemet fungerer ret godt. Faktisk lidt for godt, mener visse sikkerhedseksperter.

For at få adgang til en Pixel-telefon skal brugeren åbenbare sit ansigt foran telefonens kameraer og sensorer, der så vurderer personen ud fra forskellige kriterier – for eksempel afstanden mellem øjnene. Når enheden mener det er den rigtige person, låses der op til styresystemet. 

Men Pixel-telefonerne har et problem. Ifølge BBC giver de også adgang til telefonen, selv når brugerens øjne er lukkede, hvilket er en direkte sikkerhedsrisiko. Det gør det nemlig muligt for andre at pege telefonen mod en sovende – eller endda død – ejer og låse telefonen op.

– Hvis nogen kan låse din telefon op, mens du sover, er det et stort sikkerhedsproblem, siger cybersikkerhedsekspert Graham Cluley til BBC.

– En uautoriseret person – et barn eller partner? – kunne låse telefonen op uden din tilladelse ved at placere den foran eller dit ansigt, mens du sover. Jeg ville ikke have tillid til det for at sikre de private samtaler og data på min telefon, siger han videre.

Google lader til at være klar over problemet. På sin supportside for Pixel 4 skriver firmaet: “Din telefon kan også låses op af en anden, hvis den holdes helt op til dit ansigt, selvom dine øjne er lukkede”. Google anbefaler, at man beholder sin telefon et sikkert sted, såsom i lommen eller i tasken for at undgå sådanne situationer.

Herfra skal der lyde en anbefaling om at bruge pinkode i stedet for Face Unlock ansigtsgenkendelse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.