×
AnmeldelseTophistorie

Anmeldelse: Google Pixel 7 Pro

For første gang lander Googles Pixel telefoner i Danmark - og den nye Pixel 7 Pro er flagskibet. Men holder den så i konkurrence med Samsung og Apple?

Der er en ganske betragtelig del af det, vi her på redaktionen kalder Fandroids, som har sukket højlydt efter Googles serie af Pixeltelefoner. Desværre har Google – indtil nu – valgt at holde dem til de store markeder i Europa og hjemmemarkedet i USA. Men med 7 serien ændrer det sig, og for første gang kan vi nu endelig købe Pixel telefoner i Danmark – og Fandroids’ene behøver ikke længere købe parallelimporterede telefoner. Men nu er spørgsmålet så, om Googles egne telefoner kan leve op til forventningerne? Vi har haft fingrene i topmodellen Pixel 7 Pro.

Design der ikke skræmmer nogen

Pixel 7 Pro er ikke en telefon der skiller sig meget ud fra mængden når det kommer til designet. Men på den anden side, så er der også kun så mange måder, man kan lave en smartphone på. Forsiden er, naturligvis, bare en stor skærm. Google har valgt en “Hole punch” løsning til kameraet, hvilket er den mindst voldsomme tilgang til det – den generer kun meget lidt sammenlignet med for eksempel Apples noget større “pille”-løsning, så den del er godkendt. Til gengæld bliver jeg nok aldrig rigtigt gode venner med de buede kanter som også har fundet vej til den dyreste variant af Pixel – men heldigvis i en relativt afdæmpet udgave.

Bagsiden er domineret af kameraet der har fået plads i et aflangt stykke metal på toppen af telefonen. Det er ikke just diskret, men det fungerer fint. Bagsiden er ikke super modtagelig overfor fedtede fingre, hvilket er positivt. Jeg har kun testet den sorte, men de andre farver burde være endnu mindre modtagelige.

Generelt er Pixel Pro 7 en gennemsnitligt pæn telefon der ikke skræmmer nogen – men den vinder nok heller ikke designpriser.

Hurtigere – især på AI funktioner

Google har deres egen processor i deres 7 serie – kaldet Tensor G2. Den er ca. på niveau med Snapdragons topmodeller der oftest er at finde i konkurrenternes mobiler. Det gode ved at lave sin egen chip – noget Apple også kan skrive under på – er, at man så kan optimere den til den funktionalitet man også bager ind i sit eget styresystem, og det er her Google virkelig har nogle muligheder. Blandt andet er det Tensor chippen der leverer den imponerende mængde AI og machinelearning der er bagt ind i styresystemet i Pixel 7 Pro. Google hævder at telefonen er 60% hurtigere og 20% mere effektiv end sidste års model – hvilket jeg jo af gode grunde ikke har nogen mulighed for at tjekke – men i hvert fald betyder det, at den har fået AI baseret face unlock hvilket virker enormt hurtigt – men har problemer i mørke, eftersom der jo ikke er infrarød der kan hjælpe til. Men processoren gør i hvert fald, at når kameraet kan se, så går det hurtigt og effektivt.

En af de ting jeg virkelig havde glædet mig til var lydoptagelser hvor telefonen simpelthen transskriberer alt, hvad den hører – ekstremt hurtigt på grund af Tensor-chippen. Desværre findes funktionen ikke på dansk endnu, men efter at have testet den på engelsk må jeg sige, at jeg ikke kan vente på den danske version (som Google lover er på vej) – telefonen skelner endda imellem flere personer i en samtale, hvilket er helt genialt. (Det er ikke en aktiv feature endnu, men Google viste det frem ved lanceringen.) Hvis du som jeg er journalist eller har et andet job hvor du bruger optagelser af samtaler, er det her virkelig en killer-funktion.

Tensor chippen gør også, at kameraet får betydelig hjælp til at lave billeder. Og netop kameraet er der, hvor der virkelig er blevet kælet for detaljerne.

Glimrende kamera

Kameraet i Pixel 7 Pro er klart det store salgsargument – og det er sådan set forståeligt nok. Der er virkelig mulighed for at lave nogle rigtigt lækre billeder med telefonen. I første omgang leverer den helt fine “point-and-shoot” billeder, som er dem de fleste tager. Hiv telefonen op, start kameraet og skyd og du har et ganske fornuftigt billede under næsten alle forhold.

Pixel 7 Pro har naturligvis HDR funktion, og det er en udmærket en af slagsen. Jeg får ikke helt så detaljerede billeder i modlys som eksempelvis iPhone 14 Pro kan levere – der går en smule tabt i de mørke dele af billedet, og telefonen er ikke rigtigt i stand til at kompensere. Men egentlig giver det et mere naturligt billede på mange måder, og sort er dybere og mere naturlig, så de manglende detaljer opvejes i ret stor udstrækning af den dybere sorte.

Generelt er farverne på billederne ganske udmærkede – de popper ikke helt så meget som jeg synes mange Android telefoner ellers har tendens til i default settings, men det er fint med mig – det ser mere naturligt ud. Der er dog stadig lidt mere smæk på end på iPhone, der er lidt afdæmpet i default indstillingerne.

Zoom fungerer rigtigt godt, og med 5x optisk zoom kan du faktisk komme ganske tæt på ting. Google hævder 10x zoom stort set uden kvalitetstab, og det er faktisk rigtigt at man sagtens kan komme tættere på end de 5x zoom, men nok ikke op til 10x zoom før man begynder at kunne se mærkbar nedgang i kvaliteten.

Videooptagelse er også glimrende, og her kan man også få ganske imponerende optagelser i kassen. Også her kommer zoom-funktionerne i spil, og AI’en stabiliserer billedet ganske imponerende, selv hvis man zoomer en del ind. Her er der selvfølgelig også begrænsninger – men lader man være med at gå alt for tæt på, beholder man stadig et detaljeret billede der også holder sig i ro selv om man selv ryster en smule på hånden.

Alt i alt er kameraet rigtigt godt – og det kan fint klare sig op imod konkurrenterne. Og så skal man i den sammenhæng huske på, at Pixel 7 Pro koster 6.999 kr. – men tager billeder der er på højde med telefoner, der koster mindst 3.000 kr. mere.

Skærm i midten af feltet

Skærmen på 7 Pro er egentlig udmærket. Den har en lysstyrke på 1500 nits hvilket gør den fint i stand til at blive brugt udendørs. Testen af den har jeg lavet på gaderne i New York hvor lanceringen fandt sted – i høj sol i et par dage – og der var intet tidspunkt, hvor det var et problem at se, hvad der skete på skærmen.

Skærmens opløsning er 1440p – men den er af uforklarlige grunde sat til 1080p som default, hvilket dog fint kan skiftes uden at det påvirker batterilevetiden mærkbart. (Og så er det lidt underligt at vælge at starte med dårligere opløsning…?)

Der er også 120Hz opdatering, hvilket også er nogenlunde standard, og som på de fleste andre nye telefoner skrues der automatisk op og ned for hastigheden alt efter, hvad du gør med telefonen.

Alt sammen er godkendt, og det er skærmen generelt også. Det er måske ikke den ALLER-bedste skærm på markedet, men den klarer sig absolut til et stort, fedt “godkendt” herfra.

Batterilevetid over middel

For mig er det vigtigste på et batteri på en moderne topmodel at jeg kan komme igennem dagen med den uden at tænke over det. Og belært af erfaring skal der meget gerne når telefonen er ny, være mindst 20-30% tilbage på batteriet ved sengetid – for det tal kommer til at falde over tid. Det lever Pixel 7 Pro heldigvis helt fint op til – faktisk er den ofte betydeligt højere ved sengetid, så hvis jeg virkelig skulle ville jeg formentlig godt kunne komme igennem to dage med den.

Telefonen understøtter 30W opladning, hvilket selvfølgelig ikke er helt lige så voldsomt som hvad nogle af konkurrenterne kan levere – til gengæld er formentlig nok til de fleste. Det tager op til et par timer at komme op på 100%, så hvis du vil have noget der virkelig kan lynlade, så er det OnePlus eller lignende du skal kigge på. Men kommer du fra for eksempel en iPhone vil du ikke mærke den store forskel.

Billig topmodel

Google Pixel 7 Pro koster kun 6.999 kr. hvis du køber den hos Elgiganten. Hos Telia kan du få den lidt billigere hvis du alligevel skal have et abonnement med i købet, der koster den så fra ca. 6.000 kr. inklusiv deres One abonnement. Det er billigt for en topmodel – faktisk enormt billigt. Selv de efterhånden halvgamle S22’ere i de dyre versioner fra Samsung koster betydeligt mere.

Pixel 7 Pro har en del fordele over andre Android telefoner; jeg elsker, at det er en “ren” Android i dets helt rene form uden nogen former for tilpasning. Det føles simpelthen både godt og hurtigt, og selv om der stadig er nogle småting i Android der kunne forbedres, ja så er det et modent styresystem på alle måder. Med Pixel 7 Pro får du noget nær den bedste udgave af Android overhovedet – Googles kombination af soft- og hardware er ekstremt vellykket.

Google Pixel 7 Pro

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

Pris: 6.999 kr.

Google Pixel 7 Pro er noget nær den bedste Android oplevelse, du kan få. Og prisen sidder lige i skabet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.