Gadgets

Yamahas nye pladespiller streamer vinyl via wifi

Musiccast Vinyl 500 har indbygget wifi-forbindelse og Airplay 2, så den kan streame til multirumssystemer.

Med vinylpladen i overhalingssporet var det egentlig bare et spørgsmål om tid, inden nogen lavede en pladespiller, der kan sende musikken rundt i hjemmet uden kabler. Yamaha kom først. På IFA kunne japanerne vise Musiccast Vinyl 500, der er en pladespiller med indbygget wifi-forbindelse.

Det betyder, at du kan streame dine vinylskiver trådløst til Yamahas Musiccast 20 højttalere, eller til en eller to af de større Musiccast 50’ere. Der kræves ingen forstærker og tilsætter du en subwoofer, har du en komplet 2.1-opsætning. Det hele styres, naturligvis, via Yamahas egen Musiccast-app.

Pladespilleren er udstyret med en lige tonearm for åben lyd, samt en remdrevet motor, der skal minimere støj forårsaget af vibrationer.

Airplay 2 og Alexa

Og er det ikke nok, så har Yamaha også tilføjet både Bluetooth-forbindelse og understøttelse for Airplay 2, ligesom der er mulighed for at streame digital musik fra Spotify, Tidal, Deezer eller en anden streamingtjenesten. Nå, ja, og så er allestedsnærværende Alexa også med i pakken. Med Airplay 2 burde det endda være muligt at “blande” Musiccast-enhederne med andre multirumshøjttalere, så du ikke behøver at investere i Yamahas egne højttalere for at komme i gang.

Musiccast Vinyl 500 kommer i handelen i USA allerede i denne måned (september, red.) og vil koste 700 dollars over there. Det ligner en dansk pris på omkring 5.000 kroner.

Læs også vores test af pladespillere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.