fbpx

 

 

 

 

Gaming

PlayStation 5 kommer 19. november

Sony PlayStation 5 kommer til landet den 19. november og prisen bliver nøjagtigt den samme, som for konkurrenten Xbox Series X.

Sony har onsdag aften – langt om længe – givet informationer om lancering og pris på PlayStation 5. Datoen bliver den 12. november i USA og Japan og den 19. november i resten af verden. Prisen for topmodellen med Blu-ray-drev bliver 499 dollars / euro – altså præcis samme pris som for Microsofts next-gen-konsol Xbox Series X.

Til gengæld bliver den billigere PlayStation 5 Digital Edition-model uden optisk drev ikke helt så billig. Den kommer til at koste 399 dollars / euro. Den tilsvarende Xbox Series S bliver 100 dollars billigere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direkte omregnet giver det en dansk pris på omkring 3.700 kroner for PS5-topmodellen og knapt 3.000 kroner for Digital Edition. Men den danske pris er ikke officielt bekræftet.

Dermed matcher PlayStation 5 prisen for den hidtil dyreste PS-konsol, der var PlayStation 3, der også kostede 499 dollars, da den kom på markedet tilbage i 2006. Til sammenligning kunne man få PlayStation 4 for 399 dollars i 2013.

PlayStation 5
Foto:Sony

Det er endnu uvist hvornår det bliver muligt at forudbestille Sonys nye konsoller herhjemme.

Ved aftenens event annoncerede Sony også den såkaldte PlayStation Plus-samling, der en et udvalg af højt profilerede “generation-definerende” PS4-spil, der bliver tilgængelige på PS5 som en del af PlayStation Plus-medlemsskabet. Inkluderet er spiltitler som: God of War, Bloodborne, Monster Hunter World, Final Fantasy XV, Fallout 4, Mortal Kombat 10, Ratchet and Clank, Days Gone, Uncharted 4, Until Dawn, Detroit: Become Human, Battlefield 1, Infamous: Second Son, Batman: Arkham Knight, The Last Guardian, The Last of Us Remastered, Persona 5 og Resident Evil: Biohazard.

PlayStation 5
PlayStation Plus.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button