×
ElbilerTophistorie

Politiet tester elektriske patruljevogne

Et pilotforsøg i politiet bringer ti elektriske patruljevogne ud på vejene. Forsøget vil klarlægge om de kan erstatte nuværende dieselbiler.

Hvis Danmark skal nå egne mål i forhold til den grønne omstilling, så skal det offentlige bære en stor del af læsset. Alene politiet råder over 2.500 køretøjer.

I første omgang er der søsat et pilotforsøg, der skal afdække hvordan en elektrisk bil fungerer som patruljevogn, oplyser politiet i en pressemeddelelse. Valget til forsøget er faldet på ti styks Volkswagen ID4 GTX. Her får betjentene bag rattet rådighed over 295 elektriske hestekræfter og 0-100 km/t på 6,2 sekunder. Under normale omstændigheder er bilen begrænset til 180 km/t, men det er ikke nødvendigvis tilfældet her.

Se politiet præsentere sine nye elbiler i et indlæg på Facebook.

“Vi vil gerne være med til at sætte standarden for omstilling til grønne køretøjer i vores beredskabsarbejde, samt være på forkant med at høste egne erfaringer i et marked, hvor det snart er vanskeligt at få den type køretøjer vi normalt kører i,” siger Jens Yndgaard, Centerchef CFM, Rigspolitiet.

Fire politikredse er del af pilotforsøget

De ti biler bliver placeret i fire forskellige politikredse. Østjyllands Politi modtager to, Midt og Vestjyllands Politi får to, Københavns Vestegns Politi modtager to og Københavns Politi får leveret fire. Bilerne vil indgå i de normale operative opgaver, som en patruljevogn kan blive udsat for. Derved også opgaver, som sætter store krav til bil og materiel

“Der er stor forskel på kørselsbehovet i de forskellige kredse. I nogle kredse tilbagelægger patruljevognene mange kilometer hver dag, hvorimod man i andre kører noget mindre. Med test i flere politikredse bliver vi klogere på de forskellige behov,” fortæller Jens Yndgaard.

Testen vil afdække hvorvidt det er realistisk, at indsætte elektriske biler som patruljevogne og i så fald, hvad behovene er i denne biltype. Politiet forventer at beholde de ti biler som en del af sine patruljevogne, når testen er overstået, i de funktioner hvor de har vist sig tilstrækkelige.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.